Snažna poruka

Muzaferija pobjedu posvetila žrtvama nasilja

Autor: Žene.ba
Muzaferija pobjedu posvetila žrtvama nasilja
Foto: X.com

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila je veliki uspjeh slavivši na današnjem drugom spustu u švicarskoj Crans Montani.

Elvedina je do ogromnog trijumfa došla s vremenom 1:08:12 i ostvarila prvu pobjedu u drugom po snazi skijaškom takmičenju svijeta.

Muzaferija je slavila sa 31 stotinkom prednosti nad Amerikankom Tricijom Mangan, 32 nad Švicarkinjom Delijom Durrer, te 33 nad Čehinjom Ester Ledeckom.

Podsjetimo, danas su u Crans Montani održane dvije spustaške utrke, a u prvoj je Muzaferija jutros zauzela sedmo mjesto.

Ona je nakon trke održala snažan govor kojim je poslala jednu lijepu poruku.

"Iako sam pobijedila, što je ujedno najveći rezultat u bh. skijanju ikada, prva pobjeda u internacionalnom takmičenjuu, ne mogu biti sretna, jer je danas Dan žalosti. Pobjedu posvećujem djevojkama i ženama žrtvama porodičnog nasilja. Uz vas sam, nikad nije kasno da reagujete!

Dan je bio dug. Imali smo dvije utrke. U prvoj utrci sam imala dosta grešaka i završila na sedmom mjestu. Imala sam još jednu priliku, iskoristila je i dala sve od sebe. Iako se nisam osjećala dobro dok sam skijala, znala sam samo da moram napadati stazu, to se isplatilo. Zaista sam sretna da mogu u sedmici kad se obilježava 40. godišnjica Olimpijade u Sarajevu da ostavim historijski rezultat za BiH. Naredne sedmice je utrka Svjetskog kupa na istoj stazi. Ovo je bila odlična priprema za Svjetski kup, nadam se da mogu ostvariti dobar rezultat naredni vikend. Navijajte za mene", poručila je Muzaferija.