lADY dIANA

Na današnji dan prije 63 godine rođena je omiljena princeza naroda

Autor: Žene.ba
Na današnji dan prije 63 godine rođena je omiljena princeza naroda
Foto: Instagram

Princeza Diana, koja bi danas proslavila 63. rođendan da je živa, ostavila je neizbrisiv trag u srcima javnosti zbog svoje harizme i jednostavnosti. Njena tragična smrt u saobraćajnoj nesreći u augustu 1997. godine duboko je pogodila mnoge širom svijeta, koji i dalje čuvaju njezinu uspomenu. 

Unatoč izazovima u braku s tadašnjim princem Charlesom, s kojim je dobila dva sina, Williama i Harryja, Diana je često isticala kako nije bila sretna zbog Charlesovog nedostatka pažnje i njegovih vanbračnih veza.

Postoje spekulacije o postojanju izvanbračne kćerke, Sarah Spencer, koja navodno živi u Americi. Iako su mediji nagađali da je princ William želio upoznati svoju moguću polusestru, nikada nije došlo do službene potvrde ili susreta unutar kraljevske porodice. Priče o Sarahinoj navodnoj biološkoj povezanosti s princezom Dianom su kontroverzne, s nekim tvrdnjama o in vitro oplodnji i surogat majci koje su preplavile društvene mreže, ali nisu potkrijepljene službenim izvorima.

View this post on Instagram

A post shared by Man of Many (@manofmany)

Diana je ostala simbolom hrabrosti i dobrote, a njezino naslijeđe i dalje inspiriše mnoge. Bez obzira na prošlost i kontroverze, njena humanitarna djelatnost i ljubav prema djeci ostaju njezin neizbrisiv pečat u svijetu.