Nova ljubav

Naomi Campbell pokrenula glasine o vezi s milionerom Mohammedom Al Turkijem

Autor: Žene.ba
Naomi Campbell pokrenula glasine o vezi s milionerom Mohammedom Al Turkijem
Foto: Naomi Campbell

Manekenka Naomi Campbell navodno se zbližila s filmskim producentom Mohammedom Al Turkijem, nakon što je dvojac viđen kako zajedno posjećuju više događanja, piše The Sun.

53-godišnji supermodel i 37-godišnji multimilioner iz Saudijske Arabije posljednji su put viđeni zajedno na dodjeli nagrada BAFTA početkom ovog mjeseca.

Par je zajedno pozirao na crvenom tepihu, a navodno su cijelu noć ostali zajedno. Naomi i Mohammed već su nekoliko godina jako dobri prijatelji, a on je u novembru 2021. podijelio njihovu fotografiju iz Dohe.

Prvi su se put zajedno pojavili u javnosti mjesec dana kasnije, na filmskom festivalu Red Sea, a pritom su se držali za ruke. Od tada su zajedno viđeni na raznim događanjima, uključujući filmski festival u Cannesu prošle godine, Sedmicu mode u Parizu 2022. i 2023. te nekoliko ekskluzivnih zabava, poput nedavne rođendanske proslave Edwarda Enninfula.

Na zabavi povodom Naominog rođendana koja je održana prošle godine u Francuskoj, Al Turki je viđen kako tokom cijele večeri sjedi pokraj slavljenice. The Sun izvještava da se par nedavno još više zbližio na Bliskom istoku, a činilo se da između njih "frcaju iskre".

"Naomi vrlo oprezno bira s kim će provoditi vrijeme i uspjela se zbližiti s Mohammedom. Povezala ih je ljubav prema modi i umjetnosti te imaju puno zajedničkih prijatelja. Naomi je s njim bila u Dubaiju i čini se da je ovo njezino najsretnije životno razdoblje. Provode puno vremena zajedno i čini se da između njih postoji iskra, čak i ako je to u ovom trenutku samo prijateljstvo", rekao je izvor.

I njezini obožavatoci često su ih nagovarali da budu zajedno, ostavljajući brojne komentare na njihove objave na društvenim mrežama, a čak su im i predviđali da će postati "sljedeći it par".

Slavna manekenka potaknula je razna šuškanja nakon što je treći put u posljednjih nekoliko mjeseci viđena s golemim dijamantom na prstenjaku. Jednom ga je pokazala na 52. rođendanu bivšeg urednika britanskog Voguea, zatim je sličan prsten nosila i na rođendanu svog prijatelja P. Diddyja.

Campbell je prethodno bila zaručena za basista U2-a Adama Claytona 1993., a zatim i za talijanskog biznismena Flavija Briatorea, prije nego što su se razišli 2002. godine. Naomi je posljednji put bila u vezi s reperom Skeptom 2018., a sljedeće je godine viđena s Liamom Payneom iz One Directiona.

Također je tokom godina uživala u vezama s osobama visokog profila, kao što su Diddy, Robert De Niro, Gerard Butler, Terrence Howard, Mike Tyson i ruski milijarder Vladislav Doronin. Iako informacije o svom ljubavnom životu vješto krije, izjavila je jednom prilikom da je "u dobrim odnosima" sa svojim bivšim ljubavima.