serija 'Shrinking'

Nastavlja glumiti i u 82. godini

Autor: Žene.ba
Nastavlja glumiti i u 82. godini
FOTO: National Day

Harrison Ford je već decenijama neizostavan dio Hollywooda, a prema njegovim riječima iz nedavnog intervjua, gluma mu i dalje pruža nešto vrijedno truda.

U razgovoru za Vanity Fair, povodom svog rada na humorističnoj seriji Shrinking, koja je ušla u drugu sezonu na Apple TV+, dobitnik Zlatnog globusa podijelio je šta ga motivira da nastavi glumiti i u 82. godini.

“O, čovječe, dobijam to kroz ključan ljudski kontakt”, rekao je legendarni glumac na pitanje šta ga danas privlači glumi. “Moram raditi s ljudima koji posjeduju ogromnu vještinu i iskustvo… Zabavno je sarađivati s takvim osobama.”

U drugoj sezoni Shrinkinga Ford ponovo glumi uz Jasona Segela i Jessicu Williams. Govoreći o radu na komediji, Ford je izjavio kako ga taj aspekt inspirira kao glumca, naglašavajući da na to gleda više iz perspektive osobe nego glumca, prenosi Gracija.ba

“Uvijek sam uživao u humoru. Volio sam šale i način na koji su se one gradile”, rekao je. “Moj otac je bio majstor u pričanju viceva. Zanimale su me riječi i ideje koje stoje iza šala. Kada sam razmišljao o karijeri glumca, bio sam ambiciozan i prema drami i prema komediji. Na kraju sam se bavio i jednim i drugim, ne praveći veliku razliku između njih. O šali razmišljam na isti način kao o ozbiljnoj ili emotivnoj sceni.”