Šta se dešava u kraljevstvu?

Navodna ljubavnica princa Williama konačno razbija tišinu: Progovorila o tračevima o aferi

Autor: Žene.ba
Navodna ljubavnica princa Williama konačno razbija tišinu: Progovorila o tračevima o aferi
Foto: X

Rose Hanbury je prekinula tišinu u vezi glasina o navodnoj aferi s princem Williamom, suprugom Kate Middleton. Majka troje djece, u dobi od 40 godina, koja se udala za Davida Cholmondeleya 2009., iznijela je svoje riječi tokom vikenda dok su obožavatelji kraljevske porodice nagađali o nestanku princeze iz javnosti.

Hanbury je, putem svojih advokata, izjavila za Business Insider da su glasine o aferi s Williamom "potpuno neutemeljene". Ova priča o navodnoj aferi počela je kružiti još od 2019. godine, a dosegnula je vrhunac kada je Kraljevska palača objavila da će Kate biti odsutna zbog operacije abdomena u januaru.

Mjeseci njezinog izostanka iz javnosti doveli su do brojnih spekulacija o njezinom braku s princem Williamom, s kojim ima troje djece.

Stephen Colbert uključio se u rasprave u svom showu "The Late Show" prošle sedmice.

"Kraljevstvo je uzdrmano nestankom Kate Middleton. Sada, internetski detektivi nagađaju da bi Katein izostanak mogao biti povezan s aferom njenog supruga i budućeg engleskog kralja Williama", započeo je.

"Dakle, mislim da svi znamo ko je navodna 'druga žena'. Recite to sa mnom - markiza od Cholmondeleya, kakvo divno ime", našalio se Colbert spominjući Hanburyjin službeni kraljevski naziv.

"Sada su tu tračevi o aferi Williama i Hanbury od 2019. godine", nastavio je.

"Prema pisanju tabloida tada, kada ju je Kate suočila s tim, on se nasmijao i rekao da se to nije dogodilo. Uvijek dobar odgovor kada vas žena optuži za varanje", nastavio je komičar, prenosi Jutarnji list.

Predstavnik za medije Middleton rekao je za Page Six kako princeza još uvijek oporavlja od "planirane abdominalne operacije" i da se neće vratiti svojim dužnostima prije Uskrsa. Samo sedam dana prije toga, princeza je objavila izmijenjenu fotografiju sebe sa svoje troje djece u čast Majčinog dana. Osim različitih grešaka u fotošopiranju, Kate na fotografiji nije nosila svoj  dijamantni zaručnički prsten.