Odbija ljubiti kolegice

Neal McDonough: Vjerska uvjerenja iznad karijere u Hollywoodu

Autor: Žene.ba
Neal McDonough: Vjerska uvjerenja iznad karijere u Hollywoodu
Foto: X

Glumac Neal McDonough izgradio je impresivnu karijeru u Hollywoodu, ali jedno pravilo jasno stavlja iznad svega – odbija učestvovati u intimnim scenama na setu, uključujući čak i ljubljenje na ekranu.

Ovaj 57-godišnji glumac,  poznat je po ulogama u serijama Očajne kućanice te Združena braća, kao i pojavljivanjima u filmovima poput Zvjezdanih staza 

McDonough je objasnio svoju odluku kao posljedicu dubokih vjerskih uvjerenja.

“Vrlo sam religiozan. Stavljam Boga i porodicu na prvo mjesto, a sebe na drugo. To je ono čime se vodim”, rekao je glumac u nedavnom intervjuu. 

Za McDonougha, koji je u braku sa Ruve McDonough, odluka da ne učestvuje u ljubavnim scenama proizlazi iz poštovanja prema svojoj supruzi.

“Neću poljubiti nijednu drugu ženu jer su ove usne samo za jednu ženu”, istaknuo je.

Ova praksa nije bila bez posljedica za McDonoughovu karijeru. Glumac se prisjetio teških trenutaka kada je zbog svog stava izgubio ulogu u popularnoj ABC-jevoj seriji “Scoundrels”.

“Bio sam iznenađen i to je bila užasna situacija za mene. Nakon toga nisam mogao dobiti posao jer su svi mislili da sam vjerski fanatik”, požalio se McDonough.

Unatoč tim izazovima, Neal McDonough nije se dao obeshrabriti. Sa suprugom Ruve, koju je prvi put upoznao na setu serije “Band of Brothers”, ima petero djece.