Nove komplikacije

Nova odluka princa Williama bi mogla dodatno narušiti odnose u kraljevskoj porodici

Autor: Žene.ba
Nova odluka princa Williama bi mogla dodatno narušiti odnose u kraljevskoj porodici
Foto: X

Narušeni odnosi između princa Williama i njegovog mlađeg brata Harryja već neko vrijeme privlače pažnju javnosti, a najnovije informacije sugerišu da će se situacija dodatno zakomplikovati. 

Prema izvorima bliskim kraljevskoj obitelji, princ William navodno ne planira pozvati Harryja na svoju buduću krunidbu, kada za to dođe vrijeme, izvještava britanski Daily Mail. Iako su princ William i Harry nekada dijelili blizak odnos, razdor između njih postao je dubok i nepopravljiv. Izvor blizak kraljevskoj porodici otkriva da braća već dvije godine ne razgovaraju, što je dovelo do potpune distance među njima. Stoga odluka da Harry ne bude pozvan na krunidbu ne iznenađuje mnoge.

"Ove godine, William se fokusira isključivo na svoju suprugu, djecu i oca. Njegova odluka da ne pozove brata na krunidbu iznimno je tužna, ali ne iznenađuje s obzirom na trenutne odnose", rekao je izvor.

Taj raskol između braće počeo je otkako je Harry s Meghan Markle odlučio napustiti Veliku Britaniju i preseliti se u Ameriku. Njihova odluka izazvala je brojne napetosti s ostatkom kraljevske porodice, a u Netflixovoj dokumentarnoj seriji, Harry je iznio teške optužbe. Rekao je kako je bilo "zastrašujuće" imati brata koji je "vrištao i vikao" na njega, dok su ostali članovi porodice, uključujući njegovog oca i baku, "prihvatili" situaciju.

Kraljevska porodica nije dobro prihvatila ove javne kritike, a otkako su se Harry i Meghan preselili, njihov kontakt s porodicom je rijedak. Harry je nekoliko puta boravio u Londonu, ali ti susreti nisu bili prilika za pomirenje, dok se Meghan većinu vremena povukla u njihov dom u Kaliforniji.

Situacija između princa Williama i Harryja i dalje je napeta, a budućnost njihove porodične dinamike ostaje neizvjesna.