Celebrity

Oprah i princ Harry pripremaju zajednički dokumentarac

Autor: Žene.ba
Oprah i princ Harry pripremaju zajednički dokumentarac

Princ Harry i Oprah Winfrey udružuju snage kako bi javnost obratila pažnju na jedan od ključnih problema današnjice.

Vojvoda od Sussexa najavio je partnerstvo s televizijskim mogulom u stvaranju i produkciji dokumentarnog serijala na temu mentalnog zdravlja za Apple TV koji će biti lansiran 2020. godine.

Kensingtonška palača izjavila je kako će se višedijelna serija, koja je u izradi nekoliko mjeseci, usredotočiti na duševne bolesti, kao i na mentalnu dobrobit, te će imati za cilj potaknuti gledatelje da razgovaraju o stanju mentalnog zdravlja i onome što trebamo učiniti kako bi otvoreno napredovali u prevenciji tegoba.

https://www.instagram.com/p/BwEiIvzhD0J/?utm_source=ig_embed

“Iskreno vjerujem da je dobro mentalno zdravlje – mentalna sposobnost – ključ za snažno vodstvo, produktivnu zajednicu i osjećaj osobne važnosti”, rekao je vojvoda od Sussexa u priopćenju. „Velika je odgovornost dobiti ovu mogućnost, kako bi vam prenijeli činjenice, znanost i svijest o temi koja je toliko važan u ovim vremenima.” pisalo je na obavijesti na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/BvfHup6DdyO/?utm_source=ig_embed

Osim Winfreyjinog uspjeha u televizijskom svijetu, ona je također glasnogovornica za mentalno zdravlje, redovito se dodirujući te teme u svojoj seriji Super Soul Conversations. Raspravljala je o tome kako su razne tegobe, uključujući kliničku depresiju i shizofreniju, utjecali na ‘nekoliko ljudi bliskih’ njoj i poticali potrebu otvorenog govora o mentalnom zdravlju.

Elle.hr