Celebrity

Pariz će nazvati trg po Diani, princezi od Walesa

Autor: Žene.ba
Pariz će nazvati trg po Diani, princezi od Walesa

Pariz će odati počast Diani, princezi od Walesa, imenovanjem trga njezinim imenom koji se nalazi blizu mjesta na kojem je tragično umrla 1997. godine. Mjesto u blizini tunela Alma, gdje je ubijena u prometnoj nesreći, već je dom Plamenu Slobode, koji su mnogi koristili kao neslužbeni spomenik.

Međutim, spomenik – repliku plamena baklje Kipa slobode – izvorno je Parizu dao američki časopis International Herald Tribune 1989. godine kako bi proslavio 100. obljetnicu tiskanja publikacije u Francuskoj, ali i kao znak zahvalnosti Francuskoj za restauratorske radove na Kipu slobode koji su dvije godine prije obavile dvije francuske tvrtke. Mještani i posjetitelji koristili su ga kao mjesto za polaganje cvijeća i ostavljanje počasti pokojnoj princezi.

Međutim, dužnosnik Gradske vijećnice rekao je da će trg – koji se trenutno naziva Place de l’Alma – biti preimenovan u “Place Diana Princesse de Galles”. Novo ime bit će objavljeno nakon glasovanja u pariškom vijeću u lipnju, ali se vjeruje da će promjena vrlo vjerojatno biti odobrena.

Elle.hr