Otvorila dušu

Penelope Cruz govorila o sestrinoj nesreći: 'Zbog toga se i danas plašim vožnje'

Autor: Žene.ba
Penelope Cruz govorila o sestrinoj nesreći: 'Zbog toga se i danas plašim vožnje'
Foto: Instagram

Španska glumica Penelope Cruz dala je intervju za novi broj časopisa Elle, u kojem se nalazi na naslovnici, te je progovorila o svom strahu od vožnje zbog kojeg nije htjela voziti automobil na setu filma Ferrari u kojem igra suprugu Enza Ferrarija, Lauru.

"Bojim se vožnje. Moju sestru auto je pregazio ispred mene kad sam imala osam ili devet godina. Sve sam vidjela. Sjećam se da je nosila crveni kaput. U mojoj glavi, vrijeme je u tom trenutku stalo, sve se zamrznulo. To mi je bila i ostala velika trauma, najgori osjećaj ikad, gledati kako ti sestra gubi svijest i ne moći ništa napraviti. Da danas, kao odrasla žena, svjedočim takvom incidentu, vjerojatno bih bila potpuno histerična", rekla je glumica, čija se sestra Monica oporavila od nesreće.

Cruz je progovorila i o glumačkom zanatu, otkrivši kako je često preosjetljiva kad su tuđi osjećaji u pitanju. Kad tumačim neki lik, često se osjećam kao da plešem između fikcije i stvarnosti, korak naprijed, korak nazad.

Preosjetljiva sam u svakom pogledu, na vizualne podražaje, zvukove, tuđe emocije. Sve me nevjerojatno pogađa i to je nešto čime se najviše bavim na terapiji - kako uspostaviti ravnotežu tako da mogu nastaviti osjećati sve te stvari, a da te osjećaje ne učinim svojima", rekla je.

Slavna glumica ne govori često o svom porodičnom životu, no ovog je puta ipak otkrila neke detalje o suprugu Javieru Bardemu, sinu Leu (12) i kćeri Luni (10).

"Moja djeca nemaju profile na društvenim mrežama, nemaju čak ni svoje telefone. Jer tako je lako biti izmanipuliran, pogotovo ako vam je mozak još u fazi razvoja. Sva ta moderna tehnologija, to je okrutan eksperiment na djeci, na tinejdžerima, a ko za to plaća cijenu? Ne mi, ne naša generacija, koja je, možda s 25 godina, naučila kako radi BlackBerry", rekla je.