Celebrity

Poslije “Klimaksa”: Gaspar Noé snimio film za Saint Laurent prikazan na Cannesu

Autor: Žene.ba
Poslije “Klimaksa”: Gaspar Noé snimio film za Saint Laurent prikazan na Cannesu

Reklama za Saint Laurent ili novi film kontroverznog Gaspara Noé prikazan na Cannes filmskom festivalu?
Lux/Aeterna, iako je prikazan na ponoćnoj projekciji ovoga vikenda u Cannesu, zapravo je počeo kao narudžba dizajnera Antonyja Vaccarella za kratki reklamni film za Saint Laurent od kojih petnaestak minuta.

https://www.instagram.com/p/Bxnul00h4jh/?utm_source=ig_embed

No, Gaspar je, ponukan naletom inspiracije, uspio nagovoriti poznatu modnu kuću da film prošire na pedesetak minuta, te prijave na Cannes. Jedini uvjet ostao je da svi likovi nose Saint Laurent. Tako je nastao dosad neviđeni hibrid reklame i festivalskog filma.

https://www.instagram.com/p/BxnubiAoKV9/?utm_source=ig_embed

U filmu glume Vaccarellova miljenica Charlotte Gainsbourg koja često nosi brend na crvenom tepihu (nosila je i ove godine na otvaranju festivala seksi mini haljinu životinjskog printa). U filmu se također pojavljuje jednako legendarna Beatrice Dalle (ko je se ne sjeća iz kultnog filma „Betty Blue“?).

https://www.youtube.com/watch?v=BXf3UhsyUnA

Nismo još pogledali film, ali sudeći po promotivnim fotografijama, Noé, poznat po mnogim cijenjenim, ali uvijek kontroverznim filmovima poput nezaboravnog filma „Nepovratno“ ili prošlogodišnjeg „Klimaksa“, sigurno niti ovoga puta neće razočarati svoje fanove i istodobno šokirati i oduševiti svojim filmskim jezikom.
Samo će ovoga puta likovi biti jako dobro obučeni.

Elle.hr