Sin Kate i Williama

Princ George se pojavio prvi put u javnost nakon što mu se majka razboljela

Autor: Žene.ba
Princ George se pojavio prvi put u javnost nakon što mu se majka razboljela
Foto: Agencije

Princ George se prvi put pojavio u javnosti s ocem, princem Williamom, nakon što mu se mama, princeza od Walesa, razboljela. Povod je bilo finale FA kupa, gdje su Manchester United i Manchester City odigrali, a tata i sin su nosili ista plava odijela, bijele košulje i kravate, gledajući utakmicu iz kraljevske lože na stadionu Wembley.

Princ od Walesa, koji je i predsjednik Fudbalskog saveza, dodijelio je medalje drugoplasiranim nogometašima iz Cityja, dok se Princ George rukovao i s njihovim trenerom Pepom Guardiolom. Pobjednicima je predao pehar, a tim Manchester Uniteda se fotografisao ispred kraljevske lože s princom Williamom i malenim Georgeom.

Tokom napete utakmice, William i njegov sin su pokazali emotivne reakcije, no nakon završetka George se činio povučenim. Čini se da se još uvijek ne osjeća ugodno u centru pažnje. Princ William nije bio opušten kao inače, ali je s kurtoaznim osmijehom obavio svoje dužnosti. S kraljevskog dvora stižu samo informacije da će princeza Kate nastaviti svoje obaveze kada joj to dopuste doktori, bez konkretnih vijesti o njenom zdravlju.