fondacije Archewell u problemu

Princ Harry i Meghan Markle nisu prijavili 4 miliona dolara poreza

Autor: Žene.ba
Princ Harry i Meghan Markle nisu prijavili 4 miliona dolara poreza
FOTO: parade.com

U posljednjoj poreznoj prijavi fondacije Archewell koju vode princ Harry i Meghan Markle, otkriveno je kako nisu prijavili 4 miliona dolara, zbog čega svi čekaju i javno očitovanje vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Iako je u posljednje dvije godine Archewell dobio dvije finansijske podrške u iznosu većem od 6 miliona dolara, kod prijave poreza iznosi su nestali, odnosno prikazano je tek nešto više od 2 miliona dolara.

Ovo otkriće samo je dodatno pokrenulo špekulacije o tome šta se zapravo dogodilo s nestalim milionima , no pretpostavlja se da je sve legalno i da će novac biti prikazan na slijedećoj prijavi poreza.

Sve se nije moglo odigrati u gorem vremenu za zakladu koja je već odavno na lošem glasu, budući da su tek ranije ove godine dobili zeleno svjetlo za ponovno trošenje i prikupljanje novca.

Fondacija je, inače, ranije ove godine već bila na udaru kritika i sumnji u regularnost poslovanja zbog nepravilnosti u podnošenju godišnjeg izvještaja i plaćanja taksi. Iako su izvori bliski vojvodi i vojvotkinji od Sussexsa tvrdili da je do problema došlo zbog neprocesuiranog čeka od 200 dolara, ovaj novi finansijski propust mogao bi dodatno zakomplikovati situaciju.

Svi pogledi su sada uprti u predstojeći poreski izvještaj “Archewell” fondacije koji se očekuje 15. novembra 2024. godine. Ukoliko se ponovo pojave problemi, to bi moglo izazvati nove komplikacije za fondaciju, ali i Harryja i Meghan, koji se već sumnjiče za malverzacije.