Glamurozni Dolazak

Princ Harry i Meghan Markle s velikim oduševljenjem dočekani u Kolumbiji

Autor: Žene.ba
Princ Harry i Meghan Markle s velikim oduševljenjem dočekani u Kolumbiji
Foto: Instagram

Princ Harry i Meghan Markle stigli su u Kolumbiju u četverodnevnu posjetu, gdje su dočekani s velikim oduševljenjem. Tamošnja potpredsjednica, Francija Marquez, bila je posebno dirnuta Meghaninom pričom iz Netflixovog dokumentarca iz 2022. godine.

Par se pojavio u izvanrednim izdanjima; vojvotkinja je nosila elegantno tamnoplavo ljetno odijelo dizajnerice Veronice Beard. Odijelo se sastojalo od hlača cijene 448 funti i prsluka od 598 funti, upotpunjeno torbicom Loro Piana Loom White vrijednom 3775 funti. Uz to, nosila je cipele nalik onima iz kolekcije Manola Blahnika, čija je cijena 595 funti. Njen suprug, princ Harry, odabrao je tamno odijelo, svijetloplavu košulju i crne svečane cipele, usklađujući se s Meghan.

Njihov raspored vrlo je intenzivan. Nakon dolaska, posjetili su lokalnu školu Colegio Cultura Popular, koja je zbog njihove posjete bila pod jakom sigurnosnom pratnjom. Također su obišli potpredsjedničku rezidenciju gdje su se zadržali pola sata. Tokom sljedećih dana, planiraju istražiti grad Bogotu, a potom i Cartagenu i Cali. Princ Harry će se sastati s članovima kolumbijskog tima koji se priprema za Invictus Games 2025. u Kanadi.

Zbog sigurnosnih razloga, dolazak para bio je strogo čuvana tajna, budući da neka područja Kolumbije predstavljaju visok rizik. Potpredsjednica Marquez objasnila je da je svrha posjeta izgradnja mostova i promicanje rješavanja problema internetskog nasilja i diskriminacije, posebno među mladima. Također je izrazila radost što će posjeta Harryja i Meghan pomoći u promociji Kolumbije na globalnoj sceni, dok su oni naglasili zajedničke ciljeve u oblasti sigurnosti i mentalnog zdravlja na društvenim mrežama.