Veliki dan

Princ Harry slavi 40. rođendan, oglasili se iz kraljevske porodice

Autor: Žene.ba
Princ Harry

Danas princ Harry, vojvoda od Sussexa, slavi svoj 40. rođendan. 

Iako se povukao s kraljevske dužnosti 2020. godine, Harry nastavlja biti prisutan u javnom životu kroz različite humanitarne projekte i angažman na pitanjima mentalnog zdravlja. 

On i njegova supruga Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, posvetili su se radu na stvaranju pozitivnih promjena u svijetu kroz njihovu zakladu Archewell.

40. rođendan princa dolazi u vrijeme kada Harry i Meghan nastoje balansirati između svojih profesionalnih obaveza i porodičnog života s njihovim dvoje djece, Archiejem i Lilibet. 

Njihova uloga u medijima i javnom životu i dalje izaziva veliku pažnju i interes širom svijeta.

"Sretan 40. rođendan vojvodi od Sussexa", stoji u objavi britanske kraljevske porodice na društvenim mrežama. 

Podsjećamo, početkom 2020. godine, kada su princ Harry i njegova supruga Meghan Markle odlučili da se povuku s kraljevskih dužnosti i presele u Sjedinjene Američke Države, njihovi odnosi s članovima kraljevske porodice postali su napetiji.

Nakon toga, njihovi odnosi su se dodatno pogoršali zbog različitih javnih izjava i intervjua. 

U intervjuu za Oprah Winfrey, princ Harry i Meghan iznijeli su ozbiljne optužbe protiv članova kraljevske porodice, što je dodatno zakomplikovalo odnose. 

Harry je u tom intervjuu govorio o osjećaju izolacije i neslaganjima s bratom, dok je Meghan otkrila da je bila predmet "rasističkih komentara unutar kraljevske porodice".

Iako su se neki navodi pokušali smiriti kroz privatne razgovore, javna slika odnosa ostaje napeta.