Stravstveni navijač

Princ William otišao na Europsko prvenstvo bez djece i supruge

Autor: Žene.ba
Princ William otišao na Europsko prvenstvo bez djece i supruge
Foto: X

Princ William će osobno prisustvovati utakmici između Engleske i Danske na Europskom nogometnom prvenstvu u Frankfurtu 20. juna, dok će njegova supruga Kate ostati kod kuće zbog oporavka od terapije protiv karcinoma.

Obziroma da će se utakmica održati u četvrtak, kada su princ George, princeza Charlotte i princ Louis u školi, princ će putovati sam. Iako se očekivalo da će William učestvovatir na Euru 2024. zbog svoje uloge predsjednika Engleskog fudbalskog saveza, ova prilika se sada idealno poklapa s njegovom strašću prema nogometnim utakmicama. Također, planira gledati utakmicu između Engleske i Srbije s porodicom kod kuće, što će također biti uzbudljivo iskustvo.

Princ William, strastveni navijač Aston Ville, nedavno je posjetio engleski fudbalski centar u Burton upon Trentu, gdje se sastao sa selektorom Garethom Southgateom i pozdravio 26 igrača, uključujući kapetana Harryja Kanea. Kao što je obećao svojoj djeci, princ William je prenio igračima njihove pozdrave te ih uputio u savjet Louisa. Maleni Louis je preko svog tate poručio igračima da u Njemačkoj "jedu dvostruko više".

Princ od Walesa je našalio se da je savjet njegovog šestogodišnjeg fudbalskog fana, Louisa, bolje uzeti uz "zrno soli", odnosno ne shvatiti doslovno. Harry Kane je s razumijevanjem kimnuo, dok su ostali fudbaleri srdačno uzvratili pozdrav malim navijačima iz kraljevske porodice.

Budući da princ William slavi 42. rođendan dan nakon utakmice, 21. juna, igrači će se potruditi pokloniti mu pobjedu, iako su svjesni da Danska predstavlja neugodnog protivnika.