Španska kraljevska porodica

Princeza Leonor nakon rigorozne vojne obuke uživa sa mlađom sestrom

Autor: Žene.ba
Princeza Leonor nakon rigorozne vojne obuke uživa sa mlađom sestrom
Foto: X

Španska princeza Leonor nedavno je završila temeljitu vojnu obuku na Kraljevskoj vojnoj akademiji u Zaragozi, gdje je pokazala izuzetnu predanost i disciplinu.

Nakon intenzivnih obaveza, sada uživa u ljetnim radostima sa svojom mlađom sestrom Sofijom. Nedavno su posjetile umjetnički atelijer poznatog španskog kipara Jaumea Plensu u Sant Feliu de Llobregat u Kataloniji. Obučene u bijele ljetne odjevne komade, sestre su se pridružile radionici za mlade, koju je organizovala njihova majka, kraljica Letizia.

Ova posjeta označila je trenutak opuštanja za princezu Leonor, koja je nedavno proslavila značajne porodične događaje poput dvadesete godišnjice braka svojih roditelja i deset godina vladavine svog oca, kralja Felipea VI. Nakon intenzivne obuke i javnih obaveza, ovo je bila prilika za sestre da uživaju u druženju i umjetnosti, te da se međusobno povežu.

Princeza Leonor, koja je sljedeća u nasljednom redu za španski tron, već je pokazala izuzetnu predanost tokom vojne obuke, koja je dio njenih priprema za buduću ulogu kraljice. Očekuje je još mnogo izazova u godinama koje dolaze, uključujući mornaričku obuku i službu u ratnom zrakoplovstvu.

S druge strane, njena sestra Sofija nedavno je proslavila svoj 17. rođendan.