Evo šta znamo

Ryanu Goslingu i Juliji Roberts predložena uloga u drami o Emmanuelu Macronu i njegovoj supruzi

Autor: Žene.ba
Ryanu Goslingu i Juliji Roberts predložena uloga u drami o Emmanuelu Macronu i njegovoj supruzi
Foto: Agencije

Prema izvještajima Daily Maila, Ryan Gosling i Julia Roberts predloženi su za glavne uloge u novoj televizijskoj seriji o odnosu između francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegove supruge Brigitte. 

Francuska produkcijska kuća Gaumont, najstarija u zemlji, najavila je razvoj drame u šest dijelova koja će prikazati njihovu vezu, koja je započela dok je Brigitte bila profesorica u srednjoj školi.

Iako još uvijek nije potvrđeno tko će tačno glumiti ove uloge, tokom rasprave o produkciji na francuskoj mreži BFM TV, Roselyne Bachelot, bivša francuska ministrica kulture, izrazila je svoje prijedloge za casting. Prema Bachelot, Ryan Gosling bi bio idealan za ulogu Macrona zbog fizičke sličnosti, dok je Julia Roberts predložena za ulogu Brigitte Macron zbog svoje glumačke sposobnosti i prisutnosti.

Scenaristi Bénédicte Charles i Olivier Pouponneau radit će na seriji, a svaki će epizoda trajati 45 minuta. Iako Gaumont još nije objavio datum prikazivanja serije, očekuje se da će prikazivati priču od 1992. godine, kada je tada 15-godišnji Emmanuel Macron upoznao svoju buduću suprugu Brigitte, koja je tada imala 39 godina. Priča će pratiti njihov odnos sve do današnjih dana.

Charles je u intervjuu za Le Figaro rekao da će serija pristupiti Brigitte Macron na romantičan i melodramatičan način. Francuski predsjednik i njegova supruga navodno nisu bili uključeni u produkciju serije i saznali su za projekt iz medija.

Brigitte Macron bila je udata učiteljica drame kada je upoznala Emmanuela Macrona. Njihova veza izazvala je kontroverzu, što je rezultiralo slanjem Macrona u Pariz na školovanje. Godine 2006. Brigitte se razvela od supruga André-Louisa Auzièrea, a godinu dana kasnije udala za Macrona. Kada su se vjenčali 2007. godine, Macron je imao 29 godina, a Brigitte 54 godine. Deset godina kasnije, Emmanuel Macron postao je predsjednik Francuske.