'Cherry baby'

Sabrina Carpenter predstavila svoj najnoviji parfem

Autor: Žene.ba
Sabrina Carpenter predstavila svoj najnoviji parfem
Foto: Instagram

Ljeto 2024. godine donosi uzbudljive promjene za mladu američku pjevačicu Sabrinu Carpenter, koja se uz hitove poput "Please, Please, Please" i "Espresso" uspjela probiti na muzičke top liste širom svijeta. 

Dok svi nestrpljivo iščekuju njen dugoiščekivani album "Short n’ Sweet", koji će biti objavljen 23. augusta, Carpenter se sada fokusira na novi aspekt svoje karijere – beauty industriju.

Sabrina Carpenter je nedavno predstavila svoj najnoviji parfem, "Cherry Baby", čime je još jednom dokazala da se ne boji da istražuje nove umjetničke sfere. Međutim, zanimljivo je primjetiti da ovaj parfem nije prvi njen korak u svijetu mirisa. Na zvaničnom beauty sajtu, Carpenter otkriva da je njen prvi kontakt sa mirisima bio u djetinjstvu, kada je živjela u blizini fabrike čokolade. Taj karakterističan miris čokolade postao je ključni element njenog mirisnog identiteta.

View this post on Instagram

A post shared by Team Sabrina (@teamsabrina)

Prije "Cherry Baby" parfema, Sabrina je lansirala "Sweet Tooth" i "Caramel Dream", čije su dominantne note bile trešnja, karamela, čokolada, kokos i vanila. Ovi parfemi su odražavali njenu strast prema slatkim mirisima.

View this post on Instagram

A post shared by Team Sabrina (@teamsabrina)

"Cherry Baby" je opisivan kao flirty miris, s namjerom da stvori efekat koji će vas natjerati da se osjećate privlačno i sofisticirano. Parfem se otvara gornjim notama trešnje i jabuke, koje donose svježinu i sočnost, dok srednja nota tamne čokolade dodaje dubinu i sofisticiranost. Donje note mošusa i pačulija dodaju mirisu dodatnu intenzivnost i dugotrajnost.