Celebrity

Selena Gomez više nije ni najpraćenija žena na Instagramu

Autor: Žene.ba
Selena Gomez više nije ni najpraćenija žena na Instagramu

Selena Gomez je bila najpraćenija osoba na Instagramu gotovo tri godine dok je u oktobru 2018. s tog mjesta nije svrgnuo Cristiano Ronaldo.

Nogometaš trenutno broji preko 156 miliona sljedbenika, dok pjevačica ima preko 146, a sada je izgubila i titulu najpraćenije žene na društvenoj mreži.

Selenu je prestigla njena kolegica Ariana Grande i to za samo par hiljada sljedbenika, no s obzirom na njezinu trenutnu popularnost, vjerujemo da će se razlika među njima brzo povećati.

https://www.instagram.com/p/BuFv57WlVeH/?utm_source=ig_embed

Ariana je samo od oktobra prošle godine skupila preko 13 miliona novih sljedbenika, pa je na dobrom putu i da kroz par mjeseci prestigne i Cristiana. Pjevačica trenutno proživljava i pet minuta slave sa svojim najnovijim albumom s kojeg su pjesme zauzele tri prva mjesta na Billboardovoj top ljestvici.

Što se tiče Selene Gomez, njena popularnost na Instagramu počela je opadati kada se zbog očuvanja mentalnog zdravlja odlučila malo udaljiti od društvenih mreža.

https://www.instagram.com/p/BsoZalUA8HZ/?utm_source=ig_embed

"Koliko god da sam zahvalna za mogućnosti koje nam pružaju društvene mreže, jednako sam zahvalna što se mogu povući i živjeti život u datom trenutku", napisala je Selena u jednoj od svojih novijih objava i potvrdila da se ne zamara svojim rejtingom na Instagramu.

Index.hr