stigao u Beograd

Sergej Trifunović deportovan iz Hrvatske

Autor: Žene.ba
Sergej Trifunović deportovan iz Hrvatske
FOTO: Pexels

Glumac Sergej Trifunović je jučer, 22. septembra, stigao u Beograd, a sa njim je sve vrijeme bila supruga Isidora.

Kako je pisao hrvatski portal "Slobodna Dalmacija", Trifunović je protjeran iz Hrvatske na tri mjeseca. Ova sankcija se ne odnosi na EU, već samo na Hrvatsku.

Rješenje o protjerivanju stupilo je na snagu u prvoj minuti 23. septembra ove godine, kako je još prenio ovaj hrvatski portal.

Trifunović je do tada imao vremena da obavi šta je potrebno, a u ponoć na prelazu s nedjelje na ponedeljak morao je da bude izvan Hrvatske, prenosi telegraf.rs

Naime, Sergej je priveden u utorak 17. septembra tokom noći na graničnom prelazu Bajakovo, a kako je za N1 rečeno iz policijske uprave splitsko-dalmatinske - zbog vrijeđanja i omalovažanja policijskih službenika te zemlje u objavi na društvenoj mreži 10. septembra prošle godine.

Njegova supruga Isidora Mijanović je potom pružila detalje o događajima iz noći kada je njen muž uhapšen, nakon čega joj se i on pridružio.

Isidora je objasnila da njihovo putovanje 17. septembra nije bilo turističko, već je bilo usmjereno na provjeru statusa zabrane ulaska u Hrvatsku koja je važila do 10. septembra.

- Mi nismo išli na granicu sa namjerom da uđemo u Hrvatsku, već da proverimo da li je zabrana istekla. Pokušali smo da saznamo da li Sergej može da uđe u zemlju, jer njegova advokatica nije dobila odgovor na svoje molbe i pitanja - objašnjava Isidora.