Dan žena

Severina: Drage moje male i nemoćne ženice, pokažimo im danas koliko smo velike

Autor: Žene.ba
Severina: Drage moje male i nemoćne ženice, pokažimo im danas koliko smo velike
Severina

Severina se javila na Instagramu povodom Dana žena.

"Kad muškarac nešto uradi, to je strategija. Kad žena uradi isto, onda ona kalkulira… E, pa evo vam figa. Drage moje, 'male i nemoćne ženice', pokažimo im danas koliko smo velike i moćne. Danas je naš dan i zato… Svi na Marš za žene!" napisala je.

View this post on Instagram

A post shared by Severina (@severina)

Pjevačica je jučer otkrila da ovih dana opet obilazi sudove.

"Inače, ja po starom. U mene isto sranje, mislim stanje… Ovih dana opet malo obilaženje sudova, malo institucija koje bi trebale štititi dijete i mene… Trebale… Sve isto kao i posljednjih 11 godina. Nove prijave, više ih ne brojim, hiljaditi put odgovaraj na jedna te ista pitanja. Ono kad moraš biti fina i koncentrisana, ostaviti dojam... Ono kad zlostavljač nastavlja zlostavljanje preko institucija. I opet nikome ništa. Stisni zube i izdrži. A što ima kod vas? Kako je?" napisala je na društvenoj mreži.

View this post on Instagram

A post shared by Severina (@severina)

Ranije je objavila kako je strašno da žene moraju opet na ulice.

"Znam da je strašno da 2024. moramo opet na ulice, umjesto da slavimo rodnu ravnopravnost, koje su nam ostavile kao Ženski sveti gral hrabre borkinje prije nas. Dok drugi kleče da nas (opet) tlače, mi moramo marširati! Ponosne i ujedinjene", poručila je.