Najavila kampanju

Severina: Ja sam kao vi, zahvaljujem svima na nevjerovatnih 28 dana ljubavi i podrške

Autor: Žene.ba
Severina: Ja sam kao vi,  zahvaljujem svima na nevjerovatnih 28 dana ljubavi i podrške
Foto: Facebook / Severina

Severina se oglasila na društvenim mrežama nakon što je Županijski sud u Splitu potvrdio svoju raniju pravomoćnu odluku kojom se nalaže da otac i majka 12-godišnjeg Aleksandra zajednički, sporazumno i ravnopravno obavljaju roditeljsko skrbništvo.

U svojoj objavi je istakla da je naučila da se ljubav ljubavlju vraća.

''Stoga, zahvaljujem svima na nevjerovatnih 28 dana ljubavi i podrške kojom ste me obasipali. Nahranili ste me snagom koju sam usmjerila na sina. Ali i na pomoć drugima. Drugačijima. Svako ko je osjetio tugu, zna kako izgleda život s tugom. Nažalost, spadam u takve i zato vas sve razumijem. Jedina pomoć koju možemo dati jedni drugima jeste podrška! Svakom čovjeku kojem je nanijeta nepravda, na kojeg gledaju drugačije, koji nema zaštitu. Javna, sad i odmah. Da bi bili dobro društvo, dobra država – svi građani moraju biti ravnopravni, jednaki pred zakonom, ali prije svega jednaki u srcima'', poručila je Severina.

Također je otkrila i novitet na kojem je radila.

''Sutra izlazi kampanja na koju sam izuzetno ponosna i koju sam snimala prije dvije sedmice, kad mi je baš bilo teško. Ali znala sam da moram. Riječ je o kampanji posvećenoj osobama na koje se ne gleda kao na 'normalne', na 'bolesnike u društvu', koji su teško prihvaćeni i od svoje okoline, a isti su kao i mi. A jedini 'bolesnici našeg društva' su oni koji 'drugačije' javno pokazuju, koji bi im oduzimali prava, jednakost…'', zaključila je Severina na kraju svoje objave.