zvijezda serije 'the office'

Slavna glumica otkrila dijagnozu agresivnog raka

Autor: Žene.ba
Slavna glumica otkrila dijagnozu agresivnog raka
FOTO: Ilustracija

Jenna Fischer, koja je glumila Pam Beesly u popularnoj američkoj seriji “The Office”, otkrila je da joj je u decembru prošle godine dijagnosticiran “agresivni” rak dojke.

"Nakon završene operacije, kemoterapije i zračenja, sada sam slobodna od raka", napisala je na Instagramu. 

Fischer je rekla da su problemi uočeni tokom rutinske mamografije, gdje su nejasni rezultati zbog gustog tkiva naveli njenog doktora da uradi ultrazvuk.

"U oktobru 2023. godine, objavila sam fotografiju na Instagramu dok se pripremam za rutinski mamogram s šaljivim podsjetnikom da 'brinete o svojim vremenima vrećicama', u stilu Michaela Scota," podijelila je Fischer, 50, u vezi s likom Stevea Carella iz omiljenog sitcoma. "Nakon nejasnih rezultata mamograma zbog guste žlijezde, moj doktor je naložio ultrazvuk dojke. Otkrili su nešto u mojoj lijevoj dojci. Naručena je biopsija. Tada sam, 1. decembra 2023., saznala da imam stadij 1 trostruko pozitivni rak dojke."

"Srećom, moj je rak rano uhvaćen i nije se proširio", kazala je Fischer, te dodala da je imala 12 krugova sedmične kemoterapije od februara i tri sedmice zračenja u junu.

"Iako se nastavljam liječiti infuzijama Herceptina i dnevnom dozom Tamoksifena, sretna sam što mogu reći da se osjećam odlično", kazala je, te pozvala svoje pratitelje da idu godišnje na mamografiju.