Bette Midler

Slavna glumica otkrila tajnu dugog braka: 'Spavamo odvojeno'

Autor: Žene.ba
Slavna glumica otkrila tajnu dugog braka: 'Spavamo odvojeno'
Foto: Arhiva

Glumica Bette Midler, poznata između ostalog po ulogama u Hocus Pocusu i Klubu prvih supruga, udala se za glumca Martina von Haselberga 1984. godine. U intervjuu za Entertainment Tonight otkrila je koja je po njenom mišljenju tajna uspješnog braka.

Ona i Martin od početka ne spavaju u istim sobama i smatra da je to dobro za dugovječnost braka.

"Moj muž hrče", objasnila je.

I ranije je Midler govorila kako vjeruje da njen brak tako dobro funkcionira jer jedno drugome oduvijek daju prostora.

"Mislim da je tajna u tome da jedno drugome dajemo puno prostora, a ne da se uvijek gledamo u lice", rekla je 2014. godine. Smatra da su slušanje i spremnost na kompromis također važni faktori u braku.

Par se vjenčao u Las Vegasu nakon što su se poznavali šest sedmica. Ona je njega zaprosila i tu je odluku nazvala impulzivnom. Nakon što je Martin pristao, uputili su se u Las Vegas, gdje ih je vjenčao imitator Elvisa.

Također je rekla za ET da je njihov brak "nevjerovatna vožnja" i da je začuđena što je ostala toliko dugo u braku. Ona i Von Haselberg imaju kćer Sophie von Haselberg, koju su dobili 1986. Jednom prilikom Bette je Sophie nazvala svojim najvećim postignućem te je nahvalila i supruga.

"Moj suprug je vjerovatno najbolji otac ikada. Fantastičan je. Naučio ju je kuhati, poučavao ju je strane jezike...", otkrila je.