Celebrity

Slavni reper u novom problemu: Još jedna žena ga optužila za silovanje

Autor: Žene.ba
Slavni reper u novom problemu: Još jedna žena ga optužila za silovanje

Slavnog američkog repera Sean Diddy Combsa tužila je još jedna žena koja kaže da ju je drogirao i seksualno napao još 1991. godine.

U tužbi do koje je došao BBC, tužilac kaže da se napad dogodio tokom sastanka sa reperom.

U tužbi, tužiteljica, Dickerson-Neal, kaže da je poznavala Combsa. Prema pritužbi, 3. januara 1991. ona je „nevoljno“ pristala da se sastane sa Combsaom u restoranu u Harlemu gde je radila, a on je „nju "pritiskao" da mu pravi društvo dok se bavio nekim stvarima".

Ona kaže da je za to vrijeme bila drogirana od strane repera "što je dovelo do toga da je bila u fizičkom stanju u kojem nije mogla samostalno da stoji ili hoda". Kasnije ju je navodno odvezao do mjesta gdje je boravio i gdje ju je, navodi se u tužbi, seksualno napao.

Kaže da je kasnije saznala da je tajno snimio susret i pokazao ga većem broju ljudi.

U tužbi se opisuje kako se ona nakon navodnog napada borila sa mentalnim zdravljem i ubrzo napustila fakultet.

Tužba je uslijedila nekoliko sati prije nego što je 24. novembra okončan njujorški zakon o odraslim osobama koji dozvoljava navodnim žrtvama seksualnih zločina da tuže nakon isteka roka zastarjelosti.

„Naša klijentkinja nije bila u stanju da izbjegne kontinuirani uticaj štete koju joj je Combs nanio prije mnogo godina“, rekao je Jonathan Goldhirsh, jedan od advokata tužioca.

Predstavnik Kombsa je rekao: „Ova tužba u posljednjem trenutku je primjer kako dobronamjerni zakon može da se okrene. Priča gospođe Dickerson je izmišljena i nije vjerodostojna.“

Ovo je druga tužba za seksualni napad pokrenuta protiv Combsa ovog mjeseca.

(Žene.ba)