Celebrity

Sportska redakcija Dnevnika Nove BH pripremat će najbolji sportski program u zemlji

Autor: Žene.ba

Denis Huseinbegović i Aldin Lagumdžija, zajedno sa Adisom Hadžićem, čine sportsku redakciju Informativnog programa Nove BH, koja će svakodnevno kroz sportske minute Dnevnika u domove gledatelja donositi najnovije vijesti iz svijeta sporta, uz kvalitetne reportaže, javljanja uživo, ekskluzivne intervjue, stručne analize i istraživačke priče.

Njihovi imperativi u izvještavanju bit će vjerodostojnost, tačnost i objektivnost, a otkriti dvije strane svake priče polazna tačka djelovanja. Naglašavaju pozitivnu radnu atmosferu i timski rad, zbog čega imaju dodatni elan i energiju da stvaraju najbolji sportski program.

Denis Huseinbegović već dugi niz godina odlično plovi sportskim vodama. Značajan doprinos sportu dao je kao komentator utakmica Reprezentacije BiH, italijanske Serie A, španske Primera Lige, Premijer Lige BiH, pa sve do uzbudljive Formule 1. Autor je mnogobrojnih intervjua sa svjetski poznatim imenima, kao što su Carlo Ancelotti, Arsene Wenger, Vincente del Bosque, Pique, Casillas i drugi.

“Spremni smo odgovoriti na najzahtjevnije i ozbiljne sportske događaje i našim gledateljima ponuditi najkvalitetniji sportski program. Trudit ćemo se uvijek biti na pravom mjestu i u pravo vrijeme, istraživati i postavljati pitanja koja se drugi ne bi usudili. Na taj način želimo promovirati novu, svježu i dinamičnu formu sportskog izvještavanja i općenito poboljšati stanje u bh. sportu.” - istakao je Huseinbegović, novinar sportske redakcije.

Aldin Lagumdžija pasionirani je zaljubljenik u sport i najmlađi član sportske redakcije Nove BH. Posebno mu imponuje što je dio tima koji će realizirati, pratiti i izvještavati sa najvećih sportskih događaja u svijetu.

"Nadam se da ću zajedno s kolegama opravdati ukazano povjerenje Nove BH i na kvalitetan način odgovoriti zadacima sportske redakcije. Liga prvaka, kvalifikacije naše i reprezentacija susjeda za EURO 202O, koje će se igrati u 12 evropskih gradova, a koje će gledatelji ekskluzivno pratiti na našem kanalu, zatim kvalifikacije Zmajeva za Svjetsko prvenstvo u Kataru, san su svakog sportskog novinara. Odgovorno ćemo stati iza svake naše priče kako bi opravdali povjerenje gledatelja." - izjavio je Aldin Lagumdžija, član sportske redakcije Informativnog programa BiH.

Nova BH i u narednom periodu nastavlja sa emitiranjem premium sportskog sadržaja. Već 1. juna očekuje nas veliko finale Lige prvaka koje se igra u Madridu na Metropolitano stadionu. Potom slijede ekskluzivni prijenosi kvalifikacijskih mečeva Nogometne reprezentacije BiH protiv Finske i Italije, ali i kvalifikacijski susreti naših susjeda, Hrvatske i Srbije za EURO 2020.

Žene.ba