Kćerka Tom Cruisea

Suri Cruise na prekretnici života: Alimentacija nestaje, a velike promjene su pred vratima

Autor: Žene.ba
Suri Cruise na prekretnici života: Alimentacija nestaje, a velike promjene su pred vratima
Foto: X

Kćerka slavnih bivših supružnika Katie Holmes i Toma Cruisea, koja nije vidjela oca već 12 godina, živi izvan očiju javnosti. Poznata je po svojoj strasti prema muzici i pjevanju te izraženoj želji da upiše studij modnog dizajna.

Dolazi veliki trenutak za Suri Cruise, nekadašnju najslađu i najpopularniju svjetsku bebu, koja postaje punoljetna. Ovaj rođendan, koji slavi 18. aprila, označava veliku promjenu u njenom životu i životu njene majke, glumice Katie Holmes. Bez sumnje, Katie će prirediti nezaboravno slavlje povodom ovog važnog koraka u Suriinom odrastanju. Međutim, s punoljetstvom dolaze i ozbiljne promjene za ovu tinejdžerku.

Osim što će ove godine dobiti pravo glasa, Suri će ostati bez zavidne alimentacije koju je plaćao njen otac, slavni holivudski glumac Tom Cruise. To će zasigurno predstavljati izazov, ali i priliku za Suri da preuzme veću odgovornost za svoj život i budućnost. S obzirom na njenu ljubav prema muzici i pjevanju, kao i želju da se upusti u svijet modnog dizajna, mogli bismo očekivati da će ovaj prelazak u odraslu dob biti ispunjen novim mogućnostima i prilikama za Suri.

Katie i Tom su se službeno razveli 2012. godine, pri čemu je Katie dobila potpuno skrbništvo nad Suri. Tom se obvezao plaćati godišnju alimentaciju od iznosa od 400 hiljada dolara sve do Suriinog osamnaestog rođendana. Ostali detalji njihovog dogovora nisu poznati javnosti, ali je poznato da od rastave Tom Cruise rijetko ili gotovo nikako nije viđen u prisustvu svoje kćerke.

Zanimljivo je da je posljednji put Tom Cruise snimljen s Suri dok je još bio u braku s njenom mamom. Mnogima je čudno kako se tako lako odrekao djevojčice koja mu je bez sumnje ukrala srce. Suri je Tomovo jedino biološko dijete, dok ima još dvoje starije djece koje je posvojio s bivšom suprugom Nicole Kidman - 31-godišnju Isabellu i 29-godišnjeg Conora. Iako su Isabella i Conor već odrasli i vode svoje živote, s njima Tom održava bliski odnos, što dodatno iznenađuje zašto je propustio biti prisutan u odrastanju svoje najmlađe kćeri.

Najveći sukob između Katie Holmes i Toma Cruisea proizlazio je iz Cruiseovog slijepog vjerovanja u kontroverznu Scijentološku crkvu, koja je poznata po upotrebi raznih metoda prisile kako bi od svojih sljedbenika izvukla novac. Kad je Katie iz prve ruke vidjela prirodu ove sumnjive organizacije, žestoko se borila da zaštiti kćerku od uticaja crkve u koju ju je Cruise upisao od rođenja. Navodno je kap koja je prelila čašu bila Cruiseova odluka da bez nje odvede malenu Suri na krstarenje koje je orgasnizovala ta ista crkva.

Nakon razvoda, Tom Cruise je potvrdio da Suri više nije članica Scijentološke crkve.