Hollywood love story

Tri decenije od sudbinskog susreta: Njihova ljubavna saga ostaje među najromantičnijima

Autor: Žene.ba
Tri decenije od sudbinskog susreta: Njihova ljubavna saga ostaje među najromantičnijima
Foto: Instagram

Poznati glumac Pierce Brosnan i američka novinarka Keely Shaye Brosnan sreli su se na meksičkoj plaži 1994. godine, a šest godina kasnije su se vjenčali.

Tridesetogodišnja ljubavna priča, započeta spontanim susretom, razvila se u jednu od najljepših priča iz Hollywooda. U njoj su Pierce Brosnan i američka novinarka Keely Shaye Brosnan pružali podršku jedno drugom kroz sve izazove koje su zajedno prošli. Na svom Instagram profilu, 60-godišnja novinarka Keely Shaye Brosnan obilježila je ovaj poseban jubilej dirljivom objavom.

"Moji sretni brojevi su 4, 8 i 94. Zašto? Zato jer sam osmog aprila 1994. doživjela susret i trenutak koji mi je zauvijek promijenio život i učinio ga ljepšim i sretnijim. Toga dana u Meksiku sam s neba pa u rebra upoznala čovjeka svog života. Zahvaljujem svojoj sretnoj zvijezdi što sam u tom trenutku skupila hrabrost da mu priđem i da mu se predstavim, a tri decenije kasnije on me oduševljava kao i prvoga dana. Sretna ti naša 30. godišnjica , na krilima ljubavi - vrijeme leti", napisala je Keely Shaye Brosnan u poruci svom 70-godišnjem suprugu, legendarnom holivudskom glumcu Pierceu Brosnanu.

U svom odgovoru Brosnan je zahvalio dragom Bogu što ju je upoznao i dodao: "Draga Keely, ti si mi podarila krila, zahvaljujući tebi naučio sam letjeti. Beskrajno te volim!"

U komentarima su se javili njihovi brojni prijatelji, a uz ostale supružnicima su veliku godišnjicu čestitale glumice Jane Seymour, Rosanna Arquette i Linda Thompson.

"Bio je visok, taman, prezgodan..., jednom riječju neodoljiv frajer. Oči su mu blistale i jednostavno je tako zračio da sam mu morala prići", opisala je Keely njihov prvi susret i dodala da su na prvom izlasku na plaži pod zvijezdama pričali do tri ujutro.

Glumac je u tom trenutku prolazio kroz vrlo težak životni period i još uvijek se oporavljao od gubitka prve supruge, australske glumice Cassandre Harris, koja je u 43. godini preminula od zloćudne bolesti. Zajedno su podizali sina Seana, a Pierce Brosnan je posvojio i njeno dvoje djece iz prethodnog braka, kćer Charlotte i sina Christophera.

Keely Shayne postala je gospođa Brosnan 2001. godine kada se udala za Piercea Brosnana u Irskoj. Glumac je često javno isticao zahvalnost supruzi, posebno u teškim trenucima, kada je osjećao da su svi mostovi srušeni, posebno nakon gubitka kćeri Charlotte 2013. godine od iste bolesti kao i njena majka.

"Pierce je istakao da ne bi mogao pronaći tako snažnu, ljubaznu i pažljivu ženu kao što je Keely, čak ni da ju je tražio godinama", istaknuto je izjavom glumca.

Par je zajedno podigao sinove Dylana i Parisa, obojica krenuli su očevim stopama u showbiznisu. Isprobali su se u glumi, muzici i modelingu, a svojom izjavom da su "klasične bebe nepotizma" privukli su pažnju javnosti, ističući kako im slavno očevo prezime otvara sva vrata.