Kontroverzni chef

Uskoro ćemo imati priliku otkriti kakav je Gordon Ramsey u privatnom životu

Autor: Žene.ba
Uskoro ćemo imati priliku otkriti kakav je Gordon Ramsey u privatnom životu
Foto: Agencije

Netflix je najavio uzbudljiv novi projekt: seriju „Being Gordon Ramsay“ koja će pružiti jedinstven uvid u život i rad ovog slavnog kuhara i biznismena. Serija će pratiti tim koji je devet mjeseci provodio s Ramsayjem, otkrivajući kako balansira između svojih brojnih poslovnih obaveza i života s porodicom kao suprug i otac petoro djece.

U najavi serije stoji da će gledaoci imati ekskluzivan pristup porodici Ramsay, pružajući uvid u njihov svakodnevni život. Ova najava dolazi u trenutku kada Gordon Ramsay, poznat po svojim brojnim uspjesima, priprema još jedan veliki poduhvat: otvaranje pet novih restorana u drugoj najvećoj zgradi u Londonu, 22 Bishopsgate. Otvaranje je zakazano za 2025. godinu i uključivat će, između ostalih, restoran Lucky Cat s azijskom kuhinjom smješten na 60. spratu zgrade, s koktel terasom koja će biti otvorena do 3 ujutro.

Ramsay, koji je rođen u Johnstonu u Škotskoj i odrastao u Stratford-upon-Avonu u Engleskoj, stekao je globalnu prepoznatljivost kroz svoje kulinarske uspjehe. Njegovi restorani osvojili su ukupno 16 Michelinovih zvjezdica, dok trenutno drži sedam. Restoran Gordon Ramsay u Chelsea, London, održava tri Michelinove zvjezdice od 2001. godine. Ramsay je prvi put postao poznat na britanskoj televiziji krajem 1990-ih, a 2004. godine je postao jedan od najpoznatijih kuhara u Europi.

Ako se slučajno nađete u Londonu tokom otvaranja novih restorana, možete uživati u „chef’s table“ s 14 sjedećih mjesta na istom spratu, koji nudi intiman doživljaj restorana. Ostali spratovi uključivat će ležerniji Bread Street Kitchen & Bar i kulinarsku školu Akademiju Gordon Ramsay. Ramsay je izjavio: „Ovo nije samo otvaranje novih objekata – to je značajna prekretnica za naše poslovanje.“

Gordon Ramsay je u braku sa suprugom Tanom od 1996. godine i zajedno imaju petoro djece: Megan (26), blizance Jacka i Holly (24), Tilly (22) i Oscara (5). Iako je poznat po svom bogatstvu od oko 113 miliona  funti, Ramsay je izjavio da neće ostaviti bogatstvo svojoj djeci kako ne bi postali razmaženi. Serija „Being Gordon Ramsay“ obećava da će pratiti razvoj njegovih novih restorana i pružiti uvid u njegov jedinstven životni stil.