Snimljen napad

Uznemirujuće i tužne scene iz dokumentarca o Celine Dion

Autor: Žene.ba
Uznemirujuće i tužne scene iz dokumentarca o Celine Dion
Foto: Celine Dion

Dokumentarni film "I am: Celine Dion" pruža dubok uvid u život muzičke ikone usred borbe s rijetkim neurološkim poremećajem.

Novoobjavljeni dokumentarac "I am: Celine Dion" pridružuje se nizu umjetničkih prikaza života i karijere slavne kanadske pjevačice, ali ovaj put s neizbježnim dodatkom lične borbe.

U filmu, Celine Dion hrabro otvara vrata svoje intimne bitke s sindromom ukočene osobe, rijetkim autoimunim neurološkim poremećajem koji uzrokuje nekontrolisane grčeve i ukočenost mišića.

Dokumentarac prikazuje trenutke kad je Celine suočena s napadima, uključujući i jedan višeminutni incident koji je uznemirujuće stvaran. U tim trenucima, publika ima priliku svjedočiti njenoj ranjivosti dok se liječnici brinu za nju i pomažu joj da se smiri. "Jako mi je teško to čuti i to vam pokazati. Ne želim da ljudi to čuju", priznala je Celine Dion, ističući emotivnu težinu suočavanja s javnošću s svojim zdravstvenim izazovima.

VIDEO JE UZNEMIRUJUĆI.

Film je dobio pohvale kritičara, a na Rotten Tomatoesu ima stopostotnu ocjenu. Rich Juzwiak iz Timea posebno je istaknuo Dioninu otvorenost, hvaleći je zbog iskrenosti u prikazivanju osobnih izazova. Kritičar Chris Azzopardi iz New York Timesa također je pohvalio Dion jer je dopustila prikaz "sirovih snimaka", dok je Ryan Lattanzio iz IndieWirea opisao dokumentarac kao "vrhunski i intiman".