Popularna teniserka

Venus Williams dobila Barbie lutku s njenim likom

Autor: Žene.ba
Venus Williams dobila Barbie lutku s njenim likom
Foto: Instagram

Venus Williams, sedmerostruka pobjednica Grand Slam turnira, te australska nogometašica Mary Fowler, među devet su sportašica koje će biti predstavljene u Barbie lutkama koje su stvorene prema njihovom liku.

Proizvođač Mattel je predstavio lutke, svaku prilagođenu individualno. Fowler je prikazana s rukavicama i držeći nogometnu loptu, dok je lutka Venus Williams obučena u potpuno bijelu tenisersku haljinu s naušnicama, dolazeći s minijaturnim reketom.

Bivša prva teniserkska svijeta izrazila je nadu da će njena lutka potaknuti mlade djevojke na bavljenje sportom.

"Ne mogu ni zamisliti život bez sporta i igre", rekla je Williams u videu dok je držala svoju lutku. "Želim da druge mlade djevojke dožive to neprocjenjivo iskustvo bavljenja sportom, onoga što naučite i što iz njega uzmete, ne samo tokom tog trenutka, već za cijeli život. Mislim da je toliko važno da se djevojke bave sportom", dodala je.

Ostale sportiskinje koje su dobile svoje lutke uključuju francusku bokserku Estelle Mossely, poljsku sprintericu Ewu Swobodu, špansku liječnicu i paratriatlonku Susanu Rodriguez, bivšu talijansku plivačicu Federicu Pellegrini, kanadsku nogometašicu Christine Sinclair, kao i gimnastičarke Alexu Moreno iz Meksika i Rebecu Andrade iz Brazila.

View this post on Instagram

A post shared by Barbie (@barbie)

"Igra s lutkama omogućava djeci da prepoznaju uticaj sporta na poticanje samopouzdanja i ambicija među sljedećom generacijom", izjavila je Krista Berger, viša potpredsjednica Mattela, čija će lutka Barbie ove godine napuniti 65 godina.

"Kroz ove inspirativne sportašice i njihove priče, nadamo se da ćemo podržati uvjerenje da svaka mlada djevojka zaslužuje priliku slijediti svoje strasti i ostvariti svoje snove", dodala je Berger.