'Ogromna sreća'

Video: Harrison Ford emotivno o supruzi na dodjeli nagrada Critics Choice

Autor: Žene.ba
Video: Harrison Ford emotivno o supruzi na dodjeli nagrada Critics Choice
Harrison i Calista / Profimedia

Glumac je pohvalio saradnike i zahvalio se svojoj supruzi jer je na dodjeli nagrada prihvatio nagradu za karijerno dostignuće.

Harison Ford se osvrnuo na svoju karijeru i zahvalio se svojoj supruzi, Calisti Flockhart, što mu je ponudila "veliku podršku" u iskrenom govoru tokom dodjele nagrada Critics Choice Awards u nedjelju.

Glumac, koji je na ceremoniji primio nagradu za karijeru, postao je emotivan kada je izašao na scenu nakon što je režiser filma "Indiana Jones i brojčanik sudbine" James Mangold osvrnuo na Fordov "zapanjujući" rad i nazvao ga "tako velikom zvijezdom".

Ford je poljubio Flockhart prije nego što je izašao na pozornicu uz ovacije iz sobe u kojoj su bili Robert De Niro, Leonardo DiCaprio, Ke Huy Quan i Tom Hiddleston.

„Hajde, imam samo tri minuta“, rekao je Ford dok se malo nasmijao iz gomile.

„Prije svega, zaista sam sretan što sam ovdje i samo vidim u šta se naš posao pretvara, i sve talentovane ljude koji dobijaju prilike koje vjerovatno ne bi postojale u mojoj ranoj karijeri. Veoma sam sretan zbog toga.”

Glumac je nastavio iskazujući zahvalnost saradnicima, rekavši: "Ovdje sam zbog kombinacije sreće i rada divnih reditelja, pisaca, filmaša."

„Osjećam se presretno, sretan sam zbog ove časti i veoma je cijenim“, rekao je Ford prije nego što se zagrcnuo govoreći o Flockhart.

„Želim da se zahvalim svojoj divnoj supruzi, Calisti Flockhart, koja me podržava kada mi je potrebna velika podrška. I treba mi velika podrška.”

Kasnije je izrazio zahvalnost za glumce s kojima je radio godinama prije nego što je kamera pripala Huy Quanu, koji je glumio zajedno s Fordom u filmu "Indiana Jones and the Temple of Doom".

"Hvala, neću vam oduzimati više vremena, hvala", rekao je prije nego što je otišao sa bine uz nove ovacije.