regionalna diva

VIDEO Nina Badrić: Sarajevo će biti kruna svega

Autor: Žene.ba
VIDEO Nina Badrić: Sarajevo će biti kruna svega
Nina Badrić

Regionalna diva, Nina Badrić, poznata po svojoj emotivnoj interpretaciji i snažnim tekstovima, ponovno oduševljava publiku svojim najnovijim pjesmama.

U posljednja četiri mjeseca objavila je tri nove pjesme, #onokad koja i dalje dominira radijskim eterom i strastvene “Kako si”, kao i kako ona kaže najličnije njene najnovije pjesme “Moji ljudi.”

Nina je za Radio M opisala svoju najnoviju pjesmu kao najličniju na albumu, koja duboko govori o njoj i njenim životnim iskustvima.

“Meni je pjesma najosobnija na novom albumu i jako puno govori o meni, za one koji znaju slušati i čitati između redova. Ona govori o trenutku kada postigneš svoje ciljeve, ali se opet vraćaš na početak,” objašnjava.

Ova pjesma evocira sjećanja na mjesto odakle je krenula i ljude koji su bili važni u njenom životu.

Podijeliti najličniju pjesmu s publikom uvijek nosi određenu tremu, priznala je Nina.

-Uprkos tremi, osjećaj je predivan, kao da si zaljubljen - rekla je i dodala kako sada osluškuje reakcije slušatelja i iznenađena je što nije primila nijedan negativan komentar. Umjesto očekivanih kritika, dobila je samo pohvale.

Muziku i tekst je pisala upravo sama Nina Badrić, dok je za produkciju i aranžman zadužen Miro Buljan.

“Pjesma je ono što izleti iz srca,” kaže ona, ističući kako su najiskrenije pjesme često one koje su napisane u jednom dahu. Taj trenutni impuls, smatra Nina, stvara snažnu povezanost s publikom.

Iako je pjesmu napisala prije četiri godine, dugo je bila zaboravljena...

“Mislila sam da su druge pjesme značajnije,” priznaje. No, kada je radila na novom albumu s producentom Antom, ponovno su je čuli: “On me pitao zašto je čuvam. Odmah smo počeli raditi na njoj,” s ponosom dodaje Nina.

Iako se Nina raduje novim pjesmama, otkrila je da ih ne planira još objavljivati, jer planira dati publici dovoljno vremena da se poveže s njenim radom.

Njen novi album trebao bi biti objavljen početkom iduće godine, a ona već priprema veliki koncert koji će se održati 30. novembra 2024. u Zagrebačkoj Areni.

Također, najavila je da će održati koncerte širom BiH.

“Potrudit ćemo se da obiđemo što više gradova u BiH, a Sarajevo će biti kruna svega.”

Nina nastavlja s neizmjernom strašću i predanošću, a njene pjesme, kao i emocije koje prenosi, sigurno će i dalje osvajati srca publike.