Celebrity

Zaklada Princa Charlesa objavila osnivanje nagrade pod nazivom “Amal Clooney Award”

Autor: Žene.ba
Zaklada Princa Charlesa objavila osnivanje nagrade pod nazivom “Amal Clooney Award”

Samo nekoliko dana nakon što se slavni zvijezdani par Amal i George Clooney družili s Princom Charles u palači Buckingham, stigla je vijest kako će prinčeva zaklada osnovati nagradu “Amal Clooney”.

Iako smo se zapitali, što treba učiniti kako bi toliko oduševili člana kraljevske obitelji da nam posveti nagradu, nećemo si previše predbacivati jer su uspjesi Amal Clooney zaista nešto čemu možemo samo težiti.

U suradnji s Amal Clooney zaklada je objavila kako će nagrada slaviti postignuća inspirativnih mladih žena diljem svijeta, naglasiti će rad žena u rasponu od 11 do 30 godina koje su, unatoč preprekama, izborile se za promjene u svojoj zajednici. Posvetiti će pažnju na nepoznate heroine koje stoje iza projekata koji održavaju i motiviraju određenu zajednicu.

Prva nagrada će biti dodijeljena 2020. godine i predstavit će ju sama odvjetnica za ljudska prava, koji je i figura nagrade. “Počašćena sam što sam pozvana da budem dio globalne inicijative zaklade koja slavi žene koje su pokretači promjena u svojim zajednicama,” izjavila je Amal o nagrad s njezinim imenom.

Amal Clooney i Nadia Murad Basee Taha

Clooney je već dugo poznata po svojoj nevjerojatnoj borbi za prava žena i ljudska prava šriom svijeta, uključujući njezinu pravnu kampanju u ime 25-godinšnje Yazidi aktivistice Nadie Murad, kojoj je prošle godine dodijeljena Nobelov nagrada za mir za njezinu neumornu borbu za podizanje svijesti o seksualnom nasilju za vrijeme sukoba.

Elle.hr