Celebrity

Žene u muzici su zakon: Dodjela nagrada Grammy koja će ući u historiju

Autor: Žene.ba

Nagrada Grammy za izuzetne doprinose u američkoj glazbenoj umjetnosti i diskografiji dodijeljuje se već 61. godinu zaredom. Zanimljivo, prvi put u povijesti ove je godine nagrada za najbolji rap-album dodijeljen ženi, točnije Cardi B za uradak “Invasion of Privacy”.

Cardi B inače nema dlake na jeziku, no proglašenje pobjednice čak je i nju ostavilo (privremeno) bez teksta. Valja znati da su žene repale mnogo prije Cardi B, noGrammyji su tijekom povijesti često bili naklonjeniji muškarcima, a osobito prošle godine kada je manjak dama među pobjednicima izazvao velike kontroverze, a društvenim mrežama širio se hashtag #GrammysSoMale.

Da je 2019. godina žena, potvrdila je američka kantautorica Kacey Musgraves, koja je dobila Grammy za album godine. Štoviše, žene su dominirale u većini važnijih kategorija.

https://www.youtube.com/watch?v=xTlNMmZKwpA

Osvojile su nagradu na najbolji vokalni pop-album (Ariana Grande, Sweetener), za najbolji album R&B glazbe (Gabriella Wilson odnosno H.E.R za H.E.R), ali i za najboljeg novog izvođača (Dua Lipa).

Lady Gaga kući je ponijela čak tri kipića: za najbolju filmsku pjesmu ("Shallow"), za najbolji duet s Bradleyom Cooperom te za najbolju solo pop izvedbu ("Joanne, Where do you think you're goin'?").

[caption id="attachment_37172" align="alignnone" width="1022"] Lady Gaga[/caption]

[caption id="attachment_37173" align="alignnone" width="1022"] Dua Lipa[/caption]

[caption id="attachment_37174" align="alignnone" width="1022"] H.E.R. Grammy 2019.[/caption]

[caption id="attachment_37175" align="alignnone" width="1022"] Cardi B je prva žena koja je osvojila Grammy za najbolji rap album[/caption]

[caption id="attachment_37176" align="alignnone" width="1600"] Lady Gaga, Jada Pinkett-Smith, Alicia Keys, Michelle Obama i Jennifer Lopez na Grammyjima[/caption]

Zadovoljna.hr