Celebrity

Znate li što je to layering?

Autor: Žene.ba

“Layering”, riječ koju ste zasigurno čuli već stotinu puta , zapravo je tajna ljepote Japanki i Koreanki, koje su poznate po tome da koriste nekoliko, neki puta i do deset slojeva različitih slojeva preparata za njegu lica. Za razliku od Europljanki, koje najčešće koriste 2 do 3 sloja (tonik - serum - krema za lice)!

Tajna tog azijskog “layering” trenda, koji je u međuvremenu postao globalni, sastoji se u tome da se preparate nanose jedan za drugim, po određenom redoslijedu, sve u svrhu uljepšavanja kože.

Ali, po kojem točno redolijedu? NBanosi li se serum prije ili nakon kreme? Krema za područje oko očiju, u kojem trenutku se to točno nanosi? Bez brige, sve ćemo vam objasniti.

KOJI JE PRAVI REDOSLIJED?

Glavni princip kod “slojevitog nanošenja” preparata za njegu lica je zapravo vrlo jednostavan: uvijek idete od najrjeđe doi najgušće teksture.

Korak 1:
ULJE ZA SKIDANJE MAKE-UPA

Ne samo da je to možda najbolji način da skinete kompletan make-up, već i sjajan način da dobijete efekt nove kože u samo jednom potezu.

Ulje se, dakle nanosi kružnim pokretima, često na suhu kožu (voda se dodaje u koraku 2:) i masira do 1 minute. Ulje za skidanje šminke možete nanijeti i na kapke i trepavice.

Korak 2:
ČIŠĆENJE, ALI BAŠ.

Svježom vodom ispiremo lice od ulja koje smo nanijeli u koraku 1, a nakon toga nastupa čišćenje. Još jedno, kažete? Da, ali ovaj puta čistimo kožu od nečistoća, a ne od make-upa kao u koraku 1. Da li ćete koristiti pjenu, gel, ili običan sapun, sve ovisi o vama i vašem tipu kože. Mi volimo pjene za čišćenje.

Korak 3:
LOSION (iliti tonik).

Čemu služi tonik, pitate? Pa ovako: on priprema kožu na “zobiljnu njegu” koja dolazi s korakom 4, sužava pore i čini kožu blistavom, jedrom i mekom na dodir.

Tonik možemo nanijeti uz pomoć pamučne vatice, tapkajući prstima ako je tekstura više losion, a manje tekuća, a nova generacija tonika donosi nam i pakiranja u spreju, šđto je vrlo praktično. Nakon tonika, pričekajte nekoliko trenutaka dok se ne osuši, ili, ako ste nestrpljivi, višak upijte maramicom.

Korak 4:
GOSPODIN SERUM.

Čemu točno služi serum? Za početak, to je vrsta preparata za njegu tekuće konzistencije koja sadrži nevjerojatnu količinu aktivnih sastojaka, puno više nego jedna krema za lice. Kako se radi o laganoj teksturi, ti isti aktivni sastojci koji dolaze u malim molekulama, serum ima sposobnost penetracije u najdublje slojeve kože, a osim toga, serum doslovce “nabrijava” dnevnu kremu koja dolazi nakon njega.

Tip seruma biramo u funkciji potreba kože: zatezanje, anti-age, hidratacija, protiv nepravilnosti, …za svakoga ponešto!

Korak 5:
KREMA ZA OKO OČIJU.

Kako biste “osigurali” svježi pogled, računajte na kreme za područje oko očiju. Nanose se tapkajućim pokretima (ispod obrve i ispod očiju na područje gdje se pojavljuju podočnjaci).

Kreme za područje oko očiju idealne su za poticanje proizvodnje kolagena, učvršćivanje i elasticitet tog osjetljivog područja oko očiju.

Korak 6:
DNEVNA (ILI NOĆNA) KREMA.

Napokon! Zadnji korak: krema za dnevnu ili noćnu njegu.

Zbog čega se treba držati redoslijeda?
Layering je baziran na ideji da koža, da bi blistala od zdravlja (i reflektirala svjetlost, BTW.), mora biti dobro nahranjena, i najvažnije, navlažena.

Cilj ovih šest koraka “layeringa” je stoga slojevito nanošenje, jedno na drugo, ali ne samo to, nego tzv. “jukstapozicija”, (u prijevodu, slaganje jedno pored drugog) kako bi što više slojeva hidratantnih preparata prodrijelo do najdubljih dijelova kože, i ostalo na koži što dulje. Jer da, preparati za hidrataciju su pomalo kao i puderi za lice: cilj je zadržati ih na koži što dulje.

Cosmopolitan.hr