Po istinitom događaju

Ako volite krimi serije, ova će vas oboriti sa nogu

Autor: Žene.ba
Ako volite krimi serije, ova će vas oboriti sa nogu
Foto: Agencije

Sherri Papini je 2016. godine nestala dok je trčala u blizini svog doma u Kaliforniji, što je započelo misteriozan slučaj koji je privukao globalnu pažnju.

Njen suprug Keith je brzo postao centar medijske spekulacije, a nakon tri sedmice, Sherri se neočekivano pojavila, fizički iscrpljena i vezana. Tvrdila je da ju je otela dva muškarca u crnom kombiju, pokrenuvši opsežnu policijsku potragu. Međutim, četiri godine kasnije, istina je izašla na vidjelo - Sherri je priznala da je sve bilo lažirano. Umjesto otmice, bila je kod bivšeg dečka te je nakon "otmice" primila novčanu naknadu za žrtve zločina.

Njena priča, koja je podsjetila mnoge na filmski hit "Nestala" Davida Finchera, privukla je pažnju medija i izazvala lavinu istraživačkih novinarskih radova i true crime podcasta. Nova dokumentarna serija "Perfect Wife: The Mysterious Disappearance of Sherri Papini" detaljno istražuje ovaj skandalozan slučaj kroz intervjue s ključnim akterima, uključujući Keitha koji je prvi put javno progovorio nakon što je istina o Sherriina lažiranju otmice izašla na vidjelo.

Nakon suđenja 2022. godine, Sherri je osuđena na 18 mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 300,000 dolara, dok je Keith podnio zahtjev za razvod braka i skrbništvo nad djecom. Serija pruža uvid u dramatičnu priču koja je promijenila njihov život, istražujući kako je Sherri, navodno savršena supruga i majka, izgradila lažni narativ koji je na koncu uništio njihovu porodicu.

"Perfect Wife" je premijerno prikazana 20. juna na Hulu platformi, obećavajući duboki uvid u skandal koji je šokirao javnost i ostavio trajne posljedice na sve uključene.