Nakon 'Empire State of Mind'

Alicia Keys objavom na društvenim mrežama nagovijestila novu saradnju sa Jay-Z

Autor: Žene.ba
Alicia Keys objavom na društvenim mrežama nagovijestila novu saradnju sa Jay-Z
Foto: X

Sve je izvjesnije da Jay-Z i Alicia Keys rade na još jednoj zajedničkoj pjesmi.

Prije nekoliko dana Alicia Keys je objavila teaser video na X-u i na Instagramu odajući počast značajnoj prekretnici u njenoj karijeri - pjesma R&B pjevačice iz 2009. godine u saradnji sa Jay-Z-jem, "Empire State of Mind", premašila je milijardu streamova.

Na crno-bijelom snimku, Keys prilazi Hovu i samouvjereno staje pored njega, sa svojom rukom prebačenom preko njegovog ramena. U međuvremenu, Jay se drži mirno dok je njegov pogled usmjeren prema kameri.

"1 san. 1 pjesma. 1 milijarda streamova", napisala je Keys u opisu na X, ranije poznatom kao Twitter. "Hvala! Volimo vas. Šta je sljedeće..."

Duet Jay-Z i Alicie Keys trenutno ima preko 1,2 milijarde streamova na Spotifyju. Pored toga, prema Američkom udruženju diskografske industrije (RIAA), pjesma Keys and Hova prodata je u više od 9 miliona primjeraka, samo 1 milion manje od postizanja željenog statusa dijamanata (10 miliona prodatih).

"Empire State of Mind" se pojavljuje na Jay-Z-jevom albumu Blueprint 3 iz 2009.

Njihova himna oda Njujorku donela je R&B-rap duu tri nominacije za Grammy, na kraju osvojivši dvije nagrade: najbolju rep pjesmu i najbolju rep saradnju.