Oda bosanskoj ženi

Armin Muzaferija ponovo oduševio publiku novom emotivnom pjesmom

Autor: Žene.ba
Armin Muzaferija ponovo oduševio publiku novom emotivnom pjesmom
Foto: Facebook

Kompozicija "Lasto mala" predstavljena je na promociji 10. marta u Saburinoj kući u Sarajevu. Ova pjesma predstavlja ljubavnu priču smještenu u razdoblje između dva svjetska rata, a njen tekst, muzika i video na predivan način promovišu bogatstvo bh. kulture, istorije i tradicije.

Armin Muzaferija ističe da je pjesma snimljena prije tri godine te da je odlučio podijeliti ovaj umjetnički izraz koji odražava njegov lični pristup muzici, daleko od komercijalnih tendencija. Spot je snimljen prošle godine, a redateljsku palicu preuzeo je Muris Beglerović u saradnji s agencijom "Gotiva".

Tekst je djelo Džemaludina Latića, muziku potpisuje Alen Lemešević, a aranžman je kreirao Adnan Mušanović. Svi oni čine provjereni tim ljudi koji dijele umjetničku viziju s Arminom Muzaferijom.

Sam umjetnik ponosno ističe da je "Lasto mala" emotivna oda bosanskoj ženi, prepuna dubokih osjećaja. Video je zabilježen u Etno Begovom selu u Nišićima, gdje su se uz članove benda pojavili i akademski glumac Elmir Krivalić.

U nastavku poslušajte pjesmu.