"Cowboy Carter"

Beyonce otkrila nove detalje o albumu koji izlazi krajem mjeseca

Autor: Žene.ba
Beyonce otkrila nove detalje o albumu koji izlazi krajem mjeseca
Beyonce

Beyonce je na svom Instagram profilu otkrila nove detalje o nadolazećem country albuma, “Cowboy Carter".

“Danas počinje odbrojavanje od 10 dana do izlaska novog albuma. Hvala od srca svima koji podržavate TEXAS HOLD ‘EM i 16 CARRIAGES,” Beyoncé je započela objavu, aludirajući na svoje nedavno objavljene pjesme koje će se naći na novom albumu te nastavila: “Osjećam se počastvovano što sam prva crna žena s brojem jedan na Hot Country Songs listi. To ne bi bilo moguće bez podrške svakog od vas. Moja nada je da će u budućnosti spominjanje rase umjetnika, u vezi s objavljivanjem žanrova muzike, biti nebitno.”

“Ovaj album je nastajao preko pet godina. Rodio se iz iskustva koje sam imala prije nekoliko godina kada se nisam osjećala dobrodošlom,” napisala je, očigledno aludirajući na kritike koje je dobila nakon svoje izvedbe na Country Music Association Awards 2016.

Izvođačica je zatim nagovjestila da će se na albumu naći nekoliko iznenađenja i da je sarađivala s umjetnicima koje ona poštuje.

Beyonceina objava dolazi nakon što je Dolly Parton nagovijestila da je pjevačica obradila njen hit “Jolene” za novi album.

Beyoncé je ranije ove godine objavila dva singla, “Texas Hold ‘Em” i “16 Carriages”, koji će se naći na novom albumu.

Cijeli o album biće objavljen 29. marta.