Emotivan nastup

Celine Dion zatvorila ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara

Autor: Žene.ba
Celine Dion zatvorila ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara
Foto: Instagram

Na samom završetku svečane ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, muzička diva Celine Dion vratila se na pozornicu s nezaboravnim nastupom. 

Izvedba pjesme "L’Hymne à l’amour" legendarne Edith Piaf, održana na prvom nivou Eiffelovog tornja, bila je jedan od najimpresivnijih trenutaka sinoćnje ceremonije. 

Iako je kiša neumorno padala, dodala je poseban šarm ovom veličanstvenom trenutku. Celine Dion je, preplavljena emocijama, oduševila prisutne svojom izvedbom.

Ovo je bio prvi nastup Celine Dion nakon što je prekinula svjetsku turneju i povukla se iz javnosti zbog dijagnoze Sindroma ukočene osobe – autoimunog poremećaja koji utiče na kvalitetu života i svakodnevno funkcionisanje. U dokumentarcu "I Am: Céline Dion" otvoreno je govorila o svojoj borbi s ovom teškom bolesti.

View this post on Instagram

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

U objavi na društvenim mrežama, Dion je zahvalila na prilici da ponovno nastupa u jednom od svojih najdražih gradova, izrazivši koliko je sretna što može slaviti nevjerovatne sportiste i njihove priče o žrtvi, odlučnosti, boli i ustrajnosti.

Lady Gaga donijela i francuski kabaret

Osim Celine Dion, na otvorenju ljetnih Olimpijskih igara u Parizu nastupila je i Lady Gaga. Uz pomoć 17 plesača, američka pjevačica izvela je spektakularan performans na rijeci Senni, oživljavajući duh francuskog kabarea izvedbom pjesme "Mon truc en Plume" francuske umjetnice Zizi Jeanmarie. Ovaj nastup bio je Lady Gagin debi na Olimpijskim igrama.

Celine Dion nije bila jedina koja je svojim angažmanom privukla pažnju svjetske javnosti. Naime, tokom ceremonije, Snoop Dogg je na iznenađenje mnogih nosio olimpijsku baklju ulicama Pariza, što je izazvalo veliku pažnju i oduševljenje.