Ostvarila veliki uspjeh

Druga sezona serije Monster fokusira se na slučaj braće Menendez

Autor: Žene.ba
Druga sezona serije Monster fokusira se na slučaj braće Menendez
Foto: Agencije

Nakon golemog uspjeha prve sezone antologijske serije Monster, koja je pratila život i zločine serijskog ubice Jeffreyja Dahmera, napokon je stigla najava za sljedeću sezonu! Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story premijerno će se prikazivati na Netflixu 19. septembra ove godine. Evo šta možete očekivati.

Prva sezona serije, DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, koja je pratila život i zločine američkog serijskog ubice Jeffreyja Dahmera, postigla je ogroman uspjeh i osvojila Zlatni globus za izvedbu Evana Petersa. Serija je privukla milijardu pregleda u prvih 60 dana nakon izlaska.

S obzirom na uspjeh prve sezone, najavljeno je da će svaka nova sezona serije obrađivati različite kriminalne slučajeve. Druga sezona, Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, istražuje slučaj braće Menendez, koji su 1989. godine brutalno ubili svoje roditelje. Uloge braće Menendez tumače Nicholas Alexander Chavez i Cooper Koch, dok će njihove roditelje igrati Javier Bardem i Chloë Sevigny, uz pojavljivanje Nathana Lanea i Ari Graynor.

Kreatori i scenaristi

Ryan Murphy i Ian Brennan, koji su stajali iza uspjeha prve sezone, vraćaju se kao kreatori serije i scenaristi za ovu sezonu.

Ko su braća Menendez?

Lyle i Erik Menendez su braća koja su 20. augusta 1989. godine ubili svog oca Josea i majku Kitty. Nakon zločina, pozvali su policiju i lažno tvrdili da su bili u kinu tokom ubistva. Njihovo ekstravagantno trošenje novca na luksuzne stvari i putovanja ubrzo je postalo sumnjivo, što je dovelo do njihove istrage i otkrivanja motiva – novca naslijeđenog od pokojnih roditelja. Nakon priznanja zločina, braća su osuđena na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta. Njihova priča, koja uključuje tvrdnje o godinama zlostavljanja, i dalje dijeli javnost na one koji vjeruju u njihovu verziju i one koji ih smatraju hladnokrvnim ubicama.