Objavljen datum

Dua Lipa dolazi u pulsku Arenu

Autor: Žene.ba
Dua Lipa dolazi u pulsku Arenu
Dua Lipa

Pjevačica Dua Lipa najavila je nove datume turneje, a među njima nalazi se i jedan u Hrvatskoj!

Naime, pjevačica je objavila četiri datuma: Berlin 5. juna, Nimes u Francuskoj 12. i 13. juna te pulska Arena 9. juna 2024. godine.

Dobitnica triju Grammyja i sedam nagrada BRIT ovom turnejom obilježava izlazak albuma "Radical Optimism" koji izlazi 3. maja. Ulaznice za koncert u Puli u prodaji će biti od petka 22. marta u 10 sati putem Eventima. Ipak, svi oni koji se pridbilježe da kupe novi album ovdje, svoje ulaznice će moći kupiti dva dana ranije, odnosno 20. marta u 10 sati.

"Radical Optimism" treći je po redu album Dua Lipe koji stiže početkom maja te će sadržavati 11 pjesama, uključujući euforičnu klupsku pjesmu "Houdini" kao i nedavno objavljen hit "Training Season".

View this post on Instagram

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Inspirisan njezinim procesom samootkrivanja, najnoviji album "Radical Optimism" govori o čistoj radosti i sreći koje se javljaju u trenutku kada nam situacije s kojima se bilo nemoguće suočiti postanu puno jasnije. Teški rastanci i ranjivi počeci, koji mogu slomiti dušu, postaju prekretnice kada se odabere optimizam i krene graciozno kretati kroz kaos. Rolling Stone je nazvao album "pop blaženstvom", napominjući da je "jedinstven i potpuno u stilu Due Lipe - samouvjereni plesni pop pun duhovitih Instagramičnih jednorječnih naslova”, piše Jutarnji.

Prožet energijom Duinog rodnog grada Londona, stav albuma utjelovljuje sirovost, iskrenost, samopouzdanje i slobodu Britpopa devedesetih.

"Radical Optimism" vodi slušatelje u sanjivi pop svijet koji je lirski neumoljiv, zvučno oslobađajuć i bogat muzikalnošću. Nastao je u saradnji s timom koji uključuje Caroline Ailin, Dannyja L. Harlea, Tobiasa Jesso Jr. i Kevina Parkera.

"Prije nekoliko godina prijatelj me upoznao s pojmom Radikalni Optimizam. To je koncept koji je na prvu rezonirao sa mnom pa sam postala znatiželjnija i počela se igrati s tom idejom, a brzo se utkala u moj život", izjavila je Dua Lipa.

"Shvatila sam – to je način da graciozno prolazite kroz haos i osjećate se kao da možete prebroditi svaku oluju. U isto vrijeme, zatekla sam se kako pregledavam muzićku historiju psihodelije, trip hopa i Britpopa. Oduvijek mi se činilo da imaju vrlo samouvjeren i optimističan zvuk, a tu iskrenost i taj stav sam prenijela i na svoj rad", dodala je pjevačica.