Fanovi oduševljeni

Dugo očekivani triler stigao je i u domaća kina

Autor: Žene.ba
Dugo očekivani triler stigao je i u domaća kina
Foto: IMDb

Povratnički film Deva Patela, poznatog po ulogama u seriji Skins te filmovima "Milioner s ulice" i "Lion'', nosi naziv "Monkey Man". U ovom trileru, Patel je ne samo glavni glumac, već je i režiser i scenarist. Njegova višestruka uloga u filmu obećava uzbudljivo filmsko iskustvo, a fanovi su oduševljeni što je film konačno stigao u bh kina.

Radnja filma "Monkey Man" prati mladića iz Mumbaija koji se bori u underground klubu kao borac s maskom gorile. Nakon što mu korumpirane vođe ubiju majku, odlučuje se osvetiti i pridružuje se borbi protiv njih. Inspirisan indijskom legendom o Hanumanu, lik Patela preuzima ulogu borca za pravdu. Režija Deva Patela posebno je istaknuta u pozitivnim komentarima, a filmu se hvale scene borbi, kombinacija mitologije i kriminalističkog zapleta te izvrsna muzika i zvuk.

Prošlog ljeta smo uživali gledajući Patela u kratkim filmovima Wesa Andersona, ali sada s nestrpljenjem iščekujemo njegov debitantski režiserski poduhvat na velikom platnu. Patel je već dokazao svoj glumački talent, ali "Monkey Man" označava njegov prvi korak iza kamere.

Ostatak glumačke postave čine talentovani indijski glumci poput Sharlta Copleya, Sobhite Dhulipale i drugih.

Trailer obećava uzbudljive scene akcije koje podsjećaju na John Wick filmove, a dodatnu važnost filmu daje činjenica da ga je producirao Jordan Peele, poznat po filmovima poput Get Out, Us i Nope.