"The Smashing Machine"

Dwayne Johnson u neprepoznatljivom izdanju u novom biografskom filmu

Autor: Žene.ba
Dwayne Johnson u neprepoznatljivom izdanju u novom biografskom filmu
Foto:X

Talijanski distributer filmova I Wonder Pictures nabavio je prava na tri novih naslova iz produkcije A24, među kojima je i dugo očekivani film "The Smashing Machine" režisera Bennyja Safdieja, s Dwaynejem Johnsonom i Emily Blunt u glavnim ulogama. 

U ovom filmu, Dwayne "The Rock" Johnson tumači lik legendarnog MMA borca i bivšeg hrvača Marka Kerre, koji se suočava s bračnim problemima i ovisnostima. Nedavno su objavljene prve fotografije sa seta, na kojima The Rock izgleda potpuno drugačije, ponajviše zbog svoje nove frizure, koju ovaj inače ćelavi glumac rijetko nosi.

Mark Kerr bivši je američki MMA borac i hrvač, poznat po svojim nastupima u organizacijama kao što su UFC i Pride Fighting Championships. Njegova borba s ovisnošću kao i privatni problemi dokumentovani su u filmu "The Smashing Machine: The Life and Times of Extreme Fighter Mark Kerr", koji je prikazan na HBO-u. Dokumentarac je pružio dubinski uvid u izazove s kojima se suočavaju MMA borci izvan oktogona.

Kerr je završio svoju karijeru u MMA-u s impresivnim rekordom od 15 pobjeda, 11 poraza i 1 neriješenim mečom, ostavši neizbrisiv trag u historiji ovog sporta.

Poznat je ne samo po svojim borilačkim vještinama, već i po hrabrosti koju je pokazao suočavajući se s izazovima izvan oktogona. Vijest o snimanju filma o Marku Kerri otkrivena je krajem februara ove godine, a priča će se fokusirati na period ranih 2000-ih, nakon što je Kerr završio u bolnici zbog predoziranja. Osim toga, film će istražiti i njegov odnos sa suprugom koja se suočavala s alkoholizmom i vlastitim demonima. Režiju filma preuzima američki režiser Benny Safdie, koji također potpisuje scenarij, a očekuje se da će film biti objavljen u decembru ove godine.