Evo šta znamo

Emma Stone i Yorgos Lanthimos ponovno udružuju snage u filmu koji nas očekuje ovog ljeta

Autor: Žene.ba
Emma Stone i Yorgos Lanthimos ponovno udružuju snage u filmu koji nas očekuje ovog ljeta
Foto: Instagram

Postoji velika mogućnost da ćemo na sljedećoj dodjeli Oscara vidjeti Emmu Stone i Yorgosa Lanthimosa. Nakon uspjeha Lanthimosovog filma "Poor Things", koji je osvojio četiri Oscara, uključujući i onaj za Najbolju glumicu koja je pripala Emmi Stone, režiser ove godine izbacuje još jedan film! Nazvan "Kinds of Kindness", riječ je o antologijskom filmu. Evo šta zasad znamo o njemu.

Radnja filma za sada ostaje nepoznata, no znamo da će "Kinds of Kindness" biti antologijski film s tri različite priče. Okupit će česte saradnike Yorgosa Lanthimosa te neke od najvećih zvijezda današnjice. Nakon spojeva poput Roberta De Nira i Martina Scorsesea, Stevena Spielberga i Toma Hanksa te Quentina Tarantina i Samuel L. Jacksona, čini se kako su novi režisersko-glumački duo upravo Yorgos Lanthimos i Emma Stone.

Dvostruka oskarovka imat će jednu od glavnih uloga u "Kinds of Kindness", a režiser se ponovo udružuje i s Willemom Dafoeom i Margaret Qaulley iz filma "Poor Things", te Joeom Alwynom koji je bio u Lanthimosovom "The Favouriteu".

Osim njih, u filmu će se pojaviti i Jesse Plemons, Hong Chau i Hunter Shafer.

Film "Kinds of Kindness" stiže u američka kina ovog ljeta, 21. juna. To sugeriše mogućnost da bi film mogao imati premijeru na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu koji će se održati od 14. do 25. maja. Lanthimos nije imao film u programu Canneskog festivala od 2017. kada je premijerno prikazan njegov "Killing of a Sacred Deer".