Holivudska glumica

Emma Stone otkrila koja su joj četiri najdraža filma svih vremena

Autor: Žene.ba
Emma Stone otkrila koja su joj četiri najdraža filma svih vremena
Emma Stone

Emma Stone započela je svoju filmsku karijeru početkom 2000-tih s nekoliko manjih televizijskih uloga, nakon što je uz pomoć PowerPoint prezentacije nagovorila svoje roditelje da se presele u Hollywood.

Komedija Superbad iz 2007. pružila joj je napredak koji je čekala i veće priznanje u filmskoj industriji. Na holivudsku A listu upisala se hitovima Easy A, La La Land i Poor Things. Stoneina filmografija je raznolika, a prema nedavnom intervjuu koji je dala za Letterboxd, takav je i njezin filmski ukus.

Listu svojih omiljenih filmova započela je s klasikom Charlieja Chaplina Svjetla velegrada. Velikan nijemog medija odlučio je nastaviti u svom prepoznatljivom stilu usprkos novim filmskim trendovima, a rezultat je bio više nego impresivan. U filmu, koji se smatra jednim od najvećih ostvarenja filmskog stvaralaštva, glumi svoj prepoznatljiv lik Skitnice koji se zaljubljuje u slijepu cvjećarku.

Ostali filmovi koji su se našli na Stoneinoj listi su satirična drama iz 1976., TV Mreža, Sidneyja Lumeta, Mickey i Nicky Elaine May, te Gori, moja djevojčice Miloša Formana, piše Index.