Glen Powell u glavnoj ulozi

Film 'Hit man' uskoro stiže u kina, a biće pravo osvježenje u filmskoj industriji

Autor: Žene.ba
Film 'Hit man' uskoro stiže u kina, a biće pravo osvježenje u filmskoj industriji
Foto: Netflix

Film 'Hit Man', koji stiže u naša kina 20. juna predstavlja rad jednog od trenutno najtraženijih glumaca u Hollywoodu - karizmatičnog Glena Powella. Powell je nedavno glumio uz Toma Cruisea u akcijskom filmu 'Top Gun: Maverick', a potom je oduševio kao romantični junak uz Sydney Sweeney u popularnom filmu 'Samo ne ti'.

U filmu 'Hit Man', koji su Powell i režiser Richard Linklater napisali, Powell se lansira kao nova zvijezda, poput Paula Newmana ili Stevea McQueena, prilagođenih 21. stoljeću. Ovaj film možda će se smatrati prekretnicom u Powellovoj karijeri, budući da glumi kao Gary Johnson, profesor filozofije iz New Orleansa koji vodi tajni život kao plaćeni ubica za policiju.

Iako se film najavljuje kao "donekle istinita priča" temeljena na stvarnom učitelju Garyju Johnsonu, 'Hit Man' često prikazuje i fiktivne elemente. Gary poučava studente o egu i superegu, dok istovremeno živi dvostruki život kao Ron, razmetljivi plaćeni ubica. Ron privlači Madison (Adria Arjona), koja ga unajmljuje da ubije svog nasilnog muža, ali njih dvoje postaju ljubavnici.

Erotične scene su izvrsne i zabavne, ali uvijek se osjeća tenzija ispod površine, dok se Garyjeva odanost Ronu dovodi u pitanje, izazivajući moralne dileme. Film možda kombinuje elemente 'Dr. Jekylla i g. Hydea' i 'Ludog profesora', te radikalnu romansu s temeljima u Freudu, Jungu i Nietzscheu.

Za 'Hit man' već mnogi prgonoziraju veliki uspjeh i pravo osvježenje u filmskoj industriji.