Nakon duge pauze

Gwyneth Paltrow se vraća u velikom stilu s novim filmskim projektom

Autor: Žene.ba
Gwyneth Paltrow se vraća u velikom stilu s novim filmskim projektom
Foto: X

Gwyneth Paltrow, ikona Hollywooda i dobitnica Oscara, ponovno je u središtu pažnje zbog svoje prve velike uloge nakon "Osvetnici: Kraj igre" iz 2019. godine. U nadolazećem filmu "Marty Supreme," redatelja i koscenarista Josha Safdieja, Paltrow se udružuje s mladim glumačkim talentom Timothéejem Chalametom. Ovaj sportski drama film, koji se fokusira na junaka stolnog tenisa, označava njen povratak na filmsku scenu nakon duže pauze, tokom koje je posvetila više vremena svojoj porodici i poslovnim poduhvatima.

Paltrow je glumu stavila na pauzu nakon što je postala majka kćerke Apple, koja je danas 20-godišnja studentica na Vanderbilt univerzitetu. Kako je sama izjavila, majčinstvo je duboko promijenilo njen pogled na glumu, i odlučila je da se posveti svojoj porodici, što je uključivalo i prekid sa stalnim radom u filmskoj industriji.

"Od glume sam se udaljila kada se rodila Apple. Posljednji put sam bila u svakoj sceni filma kada sam s njom bila trudna. S majčinstvom mi se sve promijenilo i pomislila sam kako nisam sigurna želim li se i dalje baviti glumom i biti mjesecima odsutna od kuće i porodice," rekla je Paltrow u razgovoru za američki magazin People prošle godine.

Nakon što je postala majka, Paltrow je fokus prebacila na brak s Chrisom Martinom, frontmanom benda Coldplay, i podizanje njihove dvoje dece, Apple i Moses. Iako je par prošao kroz razvod nakon trinaest godina braka, zadržali su prijateljski odnos i nastavljaju zajednički da podržavaju svoju djecu.

Osim porodice, Paltrow je osnivačica i vodeća figura u svom lifestyle i wellness brendu Goop. Njena kompanija, koja je postala poznata po neobičnim i često kontroverznim proizvodima, poput intimnih pomagala i wellness suplemenata, procenjuje se na oko 250 miliona dolara, a njen udio u firmi je 30%. Iako je često naglašavala da bi voljela da se povuče iz javnosti, njena strast prema kreiranju sadržaja i proizvoda ostala je snažna.

Povratak na filmsko platno

S novcem koji dolazi iz investicija u nekretnine i poslovne poduhvate, Paltrow je pokazala da i dalje ima veliko interesovanje za film. Njen povratak velikom filmu kao što je "Marty Supreme" ukazuje na to da, iako je možda bila zadovoljna sa svojim poslovnim uspjehom i privatnim životom, filmska magija nikada ne nestaje potpuno.

"Imala sam nevjerovatnu glumačku karijeru, ali sam imala duboku strast da produciram sadržaj i osmišljavam po meni sjajne proizvode. Nekako se moj brend sporo razvijao i 'probavljao', ali sada je to pravi posao," rekla je Paltrow o svom brendu Goop.

Paltrow je trenutno u sretnom braku s Bradom Falchukom, televizijskim producentom kojeg je upoznala preko posla. Ovaj brak, koji je započeo 2018. godine, dodatno je potvrdio njenu stabilnost i sreću u privatnom životu, što je vjerovatno doprinijelo njenom odlučujućem povratku na filmsku scenu.